Godinu dana nakon svetskog debija GR Supre, Toyota najavljuje detalje prvog nastavka svoje serije sportskih automobila, predstavljanjem novog 2.0-litarskog motora s turbo punjenjem.

Novi 2.0-litarski turbo motor proširuje krug zainteresovanih, a samim tim što je lakši i kompaktniji od 3.0-litarske jedinice, poboljšava dinamičke karakteristike automobila i balans šasije za još bolje upravljanje.

Proizvodnja nove 2.0-litarske GR Supre počeće uskoro, pre lansiranja na globalno tržište u martu.

Novi 2.0-litarski motor je jedinica s četiri cilindra u liniji, opremljena twin-scroll turbo punjačem, a uparen je sa ZF automatskom transmisijom sa osam brzina.
Zbog toga isporučuje izvrsne performanse sportskog automobila i obezbeđuje uživanje i sjajno iskustvo za vozača.

Kada se radi o osnovnom modelu, 100 kg je lakši od svog 3.0-litarskog prethodnika.
I, pošto je motor kompaktniji, pozicioniran je bliže sredini vozila, što omogućava idealan odnos mase prednjeg i zadnjeg dela od 50:50.

“Da bismo omogućili agilno upravljanje i stabilno skretanje, radili smo veoma naporno da umanjimo težinu novog vozila, ciljajući istovremeno 50:50 odnos mase” – rekao je Tetsuya Tada, glavni inženjer GR Supra: „Ovo nam je donosilo ogromne izazove, ali nismo hteli kompromise kada se radi o našim ciljevima”.

Prilikom lansiranja na tržište, nova 2.0-litarska GR Supra biće u ponudi u ekskluzivnom ograničenom izdanju Fuji Speedway.
Ta GR Supra ističe se jedinstvenom metalik belom bojom karoserije, uz 19-inčne mat crne alu naplatke, kao kontrast i spoljne crvene retrovizore.

Kabina je ukrašena detaljima od karbonskih vlakana na kontrolnoj tabli, kao i jarko crvenim i crnim alkantara presvlakama.
Izbor boja podseća na originalne boje koje simbolizuju TOYOTA GAZOO Racing.

Prethodni tekstTEST: Samsung Galaxy A71 – Visoka klasa za one s jeftinijim ulaznicama
Sledeći tekstPrečišćivač vazduha kompanije Aō Air koji se nosi na licu

Leave a Reply