Početna AUTOMOBILI Toyota Srbija predstavila GR Supru 2.0 i C-HR 2.0 Hybrid

Toyota Srbija predstavila GR Supru 2.0 i C-HR 2.0 Hybrid

blank
BMW_NextGen_2020

Pandemija COVID-19 promenila je puno toga, a u svetu auto-industrije to se posebno odrazilo na planove za lansiranje noviteta.

Odloženi su sajmovi i brojne promocije, a ta prinudna pauza u Srbiji je prekinuta predstavljanjem dva izuzetna automobila – perjanicama Toyotine sportske i lifestyle ponude – najnovijim verzijama modela GR Supra i C-HR.

BMW_NextGen_2020_640x157px
BMW_NextGen_2020

GR Supra stigla je na tržište prošle godine, s trolitarskim rednim motorom maksimalne snage 340 “konja”.

blank

Peta generacija ujedno je i prvi globalni model Toyota Gazoo Racinga, koji se kao sportsko odeljenje japanskog proizvođača istakao brojnim pobedama i titulama u najzahtevnijim disciplinama auto-sporta.

Novitet za ovu godinu je verzija 2.0, od koje se pre svega očekivalo da GR Supru pristupačnijom cenom približi kupcima sportskih kupea tradicionalne koncepcije motor napred – pogon nazad.

blank

Ono što najviše impresionira kod GR Supre 2.0 jeste idealan balans vozila koji je identičan postignutom kod verzije 3.0.

Uprkos manjoj masi od bezmalo 100 kg, koja je i jedan od razloga što se nije previše izgubilo na performansama, raspored opterećenja na osovinama ostao je idealnih 50:50.

blank

Na srpskom tržištu dostupne su dve veoma bogato opremljene verzije Icon i Sport.

GR Supra 2.0 Icon košta 58.400 EUR, dok je cena za varijantu Sport, s adaptivnim sistemom oslanjanja, aktivnim diferencijalom i kočnicama većeg kapaciteta, 60.900 EUR.

Nakon više od 400.000 prodatih primeraka, C-HR je osvežen, a promene su najuočljivije kod svetlosnih grupa s najnovijom LED tehnologijom.

Promene na prednjem delu podrazumevaju i novu, višu poziciju maglenki, dok stop lampe u zadnjem delu spaja crna lajsna visokog sjaja.

blank

Enterijer je uz blagi retuš dobio i novi multimedijalni uređaj. Najveća promena ipak stiže kod pogona.

C-HR je dobio novu dvolitarsku hibridnu verziju, koja nudi znatno unapređene performanse.

Verzija 2.0 Hybrid Dynamic Force raspolaže s kombinovanom snagom od 184 “konja”, što omogućava ubrzanje do “stotke” za samo 8,2 sekunde.

Lansiranje osveženog C-HR-a obeleženo je limitiranom serijom 2.0 Launch Edition koja dolazi s jedinstvenom narandžastom bojom u kombinaciji s crnim krovom, mat crnim naplacima od lake legure i ekskluzivnom opremom, poput JBL audio sistema sa devet zvučnika i sistema za jednostavno, samostalno parkiranje s prednjim i zadnjim senzorima (S-IPA).

TSS sistem aktivne sigurnosti je, kao i kod svih novih Toyota, standardni deo opreme.

BMW_NextGen_2020

Leave a Reply