Početna Trends 600.000 puta bravo za LG

600.000 puta bravo za LG

Kako bi doprinela smanjenju emisije gasova koji mogu dovesti do efekta staklene bašte, kompanija LG planira da iskoristi oko 600.000 tona reciklirane plastike do 2030. godine.

Ovaj cilj je sadržan u okviru inicijative koja se odnosi na stvaranje održivog ekosistema u korišćenju elektronskog otpada uz više korišćenja recikliranih materijala iz elektronike i kućnih aparata.

Tokom 2020. godine, kompanija LG je iskoristila oko 20.000 tona reciklirane plastike za svoje proizvode i plan je da se ta količina udesetostruči do 2025. godine.

Reciklirana plastika se trenutno koristi za unutrašnje delove LG televizora, monitora, zvučnika, veš mašina, frižidera i klima uređaja, ali LG planira da proširi upotrebu i na spoljašnjost proizvoda.

Kompanija LG dodatno planira veći udeo reciklažnog elektronskog otpada u proizvodnji sa 4,5 miliona tona godišnje u 2006. poveća na više od 8 miliona tona do 2030. godine, pri čemu je krajem 2020. godine prikupljeno 3,07 miliona tona.

Centar za reciklažu LG Chilseo, koji je otvoren 2001. Godine u Južnoj Koreji, ne samo da preuzima elektronski otpad, već proizvodi nove komponente od reciklirane plastike i isporučuje delove u obližnju LG fabriku za proizvodnju kućnih aparata gde se koriste za nove proizvode, kao što su frižideri.

Kompanija LG usmerava je posvećena smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte tokom “životnog veka“ proizvoda – od proizvodnje i transporta do upotrebe i recikliranja.

Posvećenost održivom poslovanju dokazuje i sporazum koji je kompanija LG u junu sklopila sa korejskim Ministarstvom za zaštitu životne sredine i lokalnim organizacijama kojim se predviđa da glavni R&D kampus, LG Sciencepark, više ne koristi plastiku u proizvodnji.

Prethodni članakTOP 5: Kako da odaberete odgovarajući nosivi uređaj za trčanje
Sledeći članakSUZUKI DF115BG I DF140BG – IDEALNI “outboard” MOTORI

Leave a Reply