Početna Trends Zašto treba da počnete da koristite eSIM karticu

Zašto treba da počnete da koristite eSIM karticu

Mnogi noviji smartfoni pored fizičkih SIM kartica koje već godinama ubacujemo u naše uređaje podržavaju i eSIM kartice.
Ako se pitate šta je tačno eSIM kartica, i da li bi trebalo da je koristite, onda je ovaj vodič namenjen vama.

SIM kartice se nisu puno menjale tokom godina, osim što su postajale sve manje, ali sada imamo i eSIM kartice.

Slovo „e“ označava reč „embedded“ ili u prevodu „integrisano“, što vam daje naznaku o čemu se radi.
Sve operacije obavlja softver, što bi u teoriji trebalo znatno da olakša svaki korak – od podešavanja do menjanja operatera.

Sve veći broj telefona sada podržava eSIM kartice, uglavnom pored slota za tradicionalnu SIM karticu.
Podešavanje eSIM kartice uglavnom uključuje skeniranje QR koda, koji vas potom vodi kroz proces registracije vašeg broja mobilnog telefona i profila na uređaju.

Ako vaš uređaj podržava i eSIM i tradicionalnu fizičku SIM karticu, u većini slučajeva moći ćete da koristite dva broja sa istog uređaja jer u istom uređaju imate i standardnu i integrisanu SIM karticu. To je jedan od ključnih razloga zašto bi trebalo da nabavite eSIM.

Sa eSIM karticom takođe imate dosta prednosti tokom putovanja. Kako nema fizičke SIM kartice o kojoj morate da brinete, možete brzo i jednostavno da se prijavite za lokalni eSIM paket u kojoj god zemlji da se nalazite.

A to se ne odnosi samo na telefone – nekoliko prenosivih Wi-Fi hotspot uređaja takođe ima podršku za eSIM, pa prelazak iz jedne zemlje u drugu zahteva samo da instalirate novi profil. Nema potrebe da idete u prodavnicu ili čekate da vam stigne paket.

Iako možete da koristite samo jednu eSIM karticu u telefonu (za sada), prebacivanje sa jednog profila na drugi kada ih podesite je vrlo jednostavno – što je opet korisno kada često putujete i imate različite pakete usluga i tako dalje.

Možete da koristite eSIM karticu koja najbolje odgovara vašoj trenutnoj situaciji.

Prethodni članakMaybach kao EQS
Sledeći članakGRAND Premium RIB

Leave a Reply