5+1 saveta kako da vam pauze za ručak budu bezbedne

Kako se restrikcije ukidaju, sve je više onih koji će se iz kućnog okruženja vratiti u kancelarije, ali je i dalje vrlo važno biti pažljiv.

U svakom većem kancelarijskom prostoru, kuhinja je jedno od najprometnih lokacija, pa treba obratiti pažnju da se i tokom pauze za ručak pridržavamo sanitarnih preporuka i socijalne distance.

Trenutna situacija nameće niz pitanja: Da li možemo da jedemo u društvu kolega ili da svako jede odvojeno za svojim stolom? Da li da koristimo mašinu za pranje sudova ili sunđer?

Kompanija LG je ponudila je nekoliko važnih saveta kako da najbolje zaštitimo sebe i druge.

Ne jedite ispred kompjutera

S vremena na vreme smo toliko zauzeti da jedva stignemo da ugrabimo par zalogaja i to ispred monitora. Nažalost, ovo je problematično na više načina: Sa jedne strane, naše kompjutersko okruženje, čak i da se redovno čisti, pogoduje širenju bakterija koje vrlo lako možemo da unesemo u organizam tokom jela. Sa druge strane, bitno je napraviti pauzu tokom rada, da bismo imali bolju koncentraciju u ostatku dana, a pritom ni kolege ne moraju baš da mirišu naš ručak. U svakom slučaju, gde god bili, bitno je da uvek prebrišete sto sa dezinfekcionim sredstvom, pre i posle obroka.

Izbegavajte grupne obroke, bar za sada

Jedna od najboljih strana povratka u kancelarije je ponovno okupljanje sa kolegama kada konačno uživo možete da podelite iskustva iz prethodnih nedelja. Svejedno, za sada je bolje da izbegavate ručanje po grupama. Ako se ipak nađete sa nekim u prostoriji, potrudite se da ne sedite pored ili tačno preko puta druge osobe, kao i da se ne zadržavate duže nego što je potrebno.

Odgovorno skladištenje hrane

Zajednički frižideri se brzo napune hranom koju zaposleni donose od kuće. Često se desi da neko zaboravi posude u kojima je doneta hrana, a niko nije u obavezi da skuplja ostatke hrane. U trenutnoj situaciji, treba posebnu pažnju posvetiti zajedničkim frižiderima. Koristite ih isključivo ako zaista planirate da neku hranu ostavite za kasnije i obavezno proverite da niste nešto zaboravili pre vikenda. Važno je koristiti posuđe koje dobro dihtuje tako da se vaša hrana ne meša sa tuđim obrocima.

Perite posuđe u mašini, umesto sunđerom

Mašina za pranje posuđa je definitivno bolja opcija za imati u kancelarijskoj kuhinji, ne samo zato što je bolja za očuvanje životne sredine, nego je brže i higijenski efektnije rešenje nego tradicionalno pranje na ruke. Ako se rukovodstvo firme opredeli za bolju opciju, preporučujemo TrueSteam mašine za posuđe kompanije LG koje u potpunosti dezinfikuju sudove vrelom parom koja, osim što uklanja mikroorganizme, čisti escajg i tanjire sa jednakom efikasnošću. Ako nemate mogućnost za mašinu, bolje je koristiti plastičnu ili silikonsku četku umesto običnih sunđera, jer se u njima zadržava veliki broj mikroorganizama.

Udišite svež vazduh

Ako vam kancelarijske i vremenske okolnosti dozvoljavaju, jedite napolju. Ponesite sopstveni pribor i uživajte u sunčanom danu i ukusnim zalogajima. Biti na svežem vazduhu tokom ručka je bezbednije i osvežavajuće pred ostatak radnog vremena. Ukoliko niste u mogućnosti da jedete napolju, obavezno provetravajte kancelariju što češće – posebno kuhinjski prostor.

Podsećajte kolege na sigurnosne preporuke

Nakon višenedeljnog karantina, pravo je osveženje videti se ponovo sa kolegama, ali treba biti obazriv zbog čega je kompanija LG sastavila besplatnu listu najvažnijih pravila kojih se treba pridržavati tokom pauze za ručak. Nije loše odštampati i okačiti listu pravila u zajedničkim kuhinjama i trpezarijama kako bismo podsetili i sebe i druge da još uvek moramo biti oprezni.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde