AI priručnik za vlasnike KIA automobila

Kia Motors Corporation je najavila lansiranje „Kia priručnika za vlasnike u formi aplikacije“ koja je razvijena u saradnji sa platformom Google Cloud i kompanijom Megazone, koristi veštačku inteligenciju.

Radi se o mobilnoj aplikaciji.

Laka je za korišćenje – uz pomoć kamere na vašem smartfonu objašnjava nazive funkcija u modelima kompanije Kia i objašnjava kako one rade.

Umesto da listaju štampano izdanje priručnika, vozači mogu da koriste aplikaciju da lakše pronađu informacije o pojedinačnim funkcijama.

Kia kupcima nudi aplikacije na bazi proširene stvarnosti (AR) još od 2017. godine.
Međutim, široko rasprostranjena upotreba aplikacija je ograničena, jer bi to zahtevalo merenje svih rasporeda i dugmića za svaki novi model.

Kia, Google i Megazone su se fokusirali na prepoznavanje simbola na dugmićima, čineći ovu novu aplikaciju kompatibilnom sa bilo kojim novim modelom, jer su simboli u vozilima univerzalni.

Primenom jedinstvene tehnologije za prepoznavanje slika omogućava se precizno prepoznavanje simbola na dugmićima u automobilu iz bilo kog ugla.

Na primer, ako korisnik smartfonom skenira simbol za tempomat na volanu, platforma će uz pomoć veštačke inteligencije prepoznati tu sliku preko serverske komunikacije.

Smartfon potom momentalno prikazuje video snimak i detaljno objašnjava funkcionisanje tempomata.

Pored toga, Kia priručnik za vlasnike u formi aplikacije služi i kao digitalni vlasnički priručnik sa funkcijom za pretraživanje.

Aplikacija ima i indeks simbola kao i indeks indikatora za upozoravanje, pružajući ilustrovanu listu simbola i svetlosnih upozorenja na instrument tabli, kao i njihove definicije.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde