Kako do kredita za školovanje?

Početak jeseni uvek je vezan za nove školske obaveze kako za studente koji su na fakultetu tako i za srednjoškolce. Međutim plaćanje školarine je svakako jedan od najbitnijih stavki na listi želja. Oni koji nemaju novca da plate školarinu dece u gotovini ili na rate, kada to obrazovna institucija dozvoljava, problem mogu da reše kreditom. Uglavnom najpovoljnija mogućnosti za to je keš kredit. Mnoge banke na svojim zvaničnim internet portalima nude opcije izračunavanja potencijalnih zaduženja građana, posredstvom opcije kalkulaor kredita. Za ponuđeni iznos, ova opcija vam odmah izračuna period otplaćivanja izabranog onlajn kredita, kao period zaduživanja klijenta.

Takođe, banke klijentima odobravaju brzi kredit za plaćanje školarine, kupovinu udžbenika ili školskog pribora, bez troškova kreditnog zahteva. Takođe, do ovog vida željenog novca može se doći jednostavno – bez depozita i žiranata što uglavnom zavisi od kreditne sposobnosti i visine redovnih mesečnih primanja. Svakako, prilikom odabira najpovoljnijeg kredita, važno je preispitati  na prvom mestu, mogućnosti pre zaduživanja, izračunati približnu visinu rate i da li nakon odbitka ostaje dovoljno novca za ostale životne troškove. Stručnjaci savetuju klijentima da se ne zaleću ni u pogledu iznosa, ni u pogledu perioda otplate. Treba uzeti onoliko novca koliko je potrebno i izračunati optimalan rok otplate. Za manje iznose najbolje rešenje je kratkoročni keš kredit na 12 meseci. Nije mudro zaduživati se na pet ili više godina samo zato što je rata manja. Obavezno treba obratiti pažnju i na prateće troškove poput naknade za obradu kredita, godišnje naknade za praćenje kredita, osiguranje, kao i na vrstu kamatne stope. Većina ljudi prednost daje kreditima sa fiksnom kamatnom stopom jer u slučaju varijabilne kamatne stope postoji potencijalno veća doza neizvesnosti oko visine rate.

Kada je u pitanju keš kredit, za ovu vrstu pozajmice nije potreban depozit i nema ograničenja u tome na šta će se trošiti novac. Rok otplate može varirati od 6 meseci do 71 mesec za gotovinski kredit i kredit za refinansiranje u drugim bankama, uz mogućnost dobijanja dodatne gotovine. Maksimalan rok otplate za refinansiranje obaveza u svojoj ili drugim bankama sa iznosom kredita koji ne može biti veći od iznosa duga koji se refinansira, je 95 meseci. Refinansiranje obaveza kod druge banke je jednostavno, bez potrebe odlaska u tu banku, jer mnoge banke preuzimaju na sebe sve obaveze komuniciranja sa starom bankom do zatvaranja kredita. Za sve informacije posetite sajt Addiko banke www.addiko.rs

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde