Ako sad već redovno radite od kuće, apsolutno morate da dodate ove besplatne aplikacije u postavku u okviru svoje kućne kancelarije.

Blokirajte pozadinsku buku sa aplikacijom krisp

To je aplikacija koja se suštinski ponaša kao veza između vašeg mikrofona i aplikacija za komunikaciju – a može da radi sa preko 800 njih – i koristi veštačku inteligenciju da izoluje vaš glas pritom blokirajući zvukove koje prave ljubimci, drugi ljudi, tastatura itd.

Iako neke aplikacije, kao na primer Zoom, imaju potiskivanje pozadinske buke, često se dešava da što više pojačate to potiskivanje, to vaš glas postaje nejasniji. Ali to nije slučaj sa aplikacijom Krisp, koja nekako uspeva da blokira svu pozadinsku buku dok vi i dalje zvučite kao vi.

Besplatna verzija daje vam 240 minuta čistog zvuka nedeljno, što je više nego dovoljno za većinu ljudi. Neograničeni paketi počinju od 12 dolara mesečno, ako ste od onih koji imaju mnogo važnih sastanaka u rasporedu.

Fokusirajte se na zadatak sa aplikacijom forest

Ponekad zna da bude teško da ostenete fokusirani dok radite od kuće – a činjenica da vam je telefon uvek na dohvat ruke u kombinaciji sa time da vas niko ne može videti kako zabušavate predstavlja opasnu prepreku za produktivnost. A iako postoji dosta aplikacija koje vam pomažu da se fokusirate, Forest nudi jedinstveni osvrt na ovu kategoriju.

Pokrenite besplatnu aplikaciju i pritisnite „Plant Tree“ dugme da počnete da odgajate malo virtuelno drvo. Dok god se ne hvatate za telefon tokom vremena koje ste postavili – podrazumevano vreme je 25 minuta – drvo će nastaviti da raste.

Odradite nekoliko fokus sesija dnevno i imaćete prelepu malu šumu punu drveća produktivnosti.

Pravite povremene pauze sa aplikacijom stretchly

Kada radite od kuće, često padate u iskušenje da se zavalite u radnu stolicu i ne pomerate se do kraja radnog vremena ili dok ne odradite sve što ste imali za taj dan. Nema pauze za ručak, niti ćaskanja i odlaska na kratku kafu sa kolegama.

Jedna od zaista fantastičnih besplatnih aplikacija je Stretchly, koja vas tera da pravite pauze od po 20 sekundi svakih 15 minuta i pauze od 3 minuta svakih sat vremena. To radi tako što vam izbacuje veliki prozor preko svega što radite na ekranu, i ne možete da ga uklonite.

Za kratke pauze dobijaćete zadatke kao na primer da refokusirate oči na neki udaljeni predmet, uradite vežbe za vrat, ispravite naslon radne stolice i slično. Tokom dužih pauza, aplikacija će vam postaviti zadatak da odradite nešto poput spremanja radnog prostora, udaljavanja od radnog stola na određeni period ili vam čak može odrediti da odradite mini trening.

Podesite svoj zvučni ambijent sa aplikacijom mynoise

Aplikacija nudi izbor od preko 200 zvukova koji su kategorizovani prema vašim potrebama, kao na primer „moram da se fokusiram“, „moram da se smirim“, „previše je tiho“, „potrebna mi je inspiracija za pisanje“ i još mnogo drugih korisnih opcija.

Sve možete da puštate preko browsera a dostupne su verzije za iPhone i Android. Svaki generisani zvuk ima i 10 podesivih zvučnih slajdera koje možete da pomerate kako biste kreirali savršeni zvuk. Nekoliko generisanih zvukova su dostupni čak i kao albumi koje možete strimovati preko platformi kao što su Spotify, iTunes i Amazon Music.

Prethodni tekstLG zabava u Mercedesu
Sledeći tekstNajbolji Samsung Galaxy S do sada!

Leave a Reply