ROG Mothership je jedan od prvih gejmerskih laptopova koji koristi NVIDIA’s RTX 20-series grafičke kartice, uključujući i najjači model – 2080.

To garantuje dosta sirove snage, kao i praćenje zraka (ray tracing) u realnom vremenu, to je tehnika renderovanja koja približava osvetljenje igrice onome što bismo očekivali od CG holivudskih filmova.
Ta funkcija još uvek nije naširoko podržana od strane developera, ali neke od igrica koje je trenutno koriste su Shadow of the Tomb Raider i Battlefield V.

NVIDIA grafičke kartice poslednje generacije su veliki razlog zbog kog je ASUS bio u stanju da razvije tako jedinstven gejmerski laptop, jer mogu efikasno da natrpaju gomilu snage u tanak laptop kućišta.
Dok držite ovu zver od 4,6 kilograma sastavljenu od dva komada aluminijuma, osećaj je kao da držite tenk – stoga mu je i potreban oslonac koji ga drži uspravno.

Predstavnici kompanije ASUS su nam rekli da su eksperimentisali sa mnogo različitih dizajnerskih koncepata dok su pokušavali da zamisle laptop sledeće generacije. U jednom momentu postavili su laptop vertikalno i shvatili su da je to savršena pozicija u kojoj će uvek biti dobro rashlađen. Time su u mogućnosti da efikasnije izbace toplotu jer ona odlazi gore, dok je kod horizontalne ravni sva toplota na istom nivou.

1
2
3
Prethodni tekstPrvi električni motocikl kompanije Harley-Davidson dolazi u avgustu po ceni od 30 hiljada dolara
Sledeći tekstHyundai Elevate koncept je četvoronožni spasilac

Leave a Reply