Početna Broj 210 TEST: Huawei P Smart Z – Smartfon srednje klase sa periskop kamerom

TEST: Huawei P Smart Z – Smartfon srednje klase sa periskop kamerom

Tanak okvir i mnogo ekrana. Periskop kamera je došla u srednju klasu telefona. Model P Smart Z kompanije Huawei uparuje premijum funkcije kao što je periskop kamera sa cenom koja pripada srednjoj klasi. Međutim, implementacija Huawei smartfona nije uvek uspešna i ostavlja još prostora za poboljšanja.

Prvi Huawei smartfon bez okvira, „notch“ zareza ili punch hole kamere nije deo Mate ili skupocene P serije ovog kineskog proizvođača, već dolazi u formi smartfona srednje klase, modela P Smart Z. Ovo je postignuto korišćenjem periskop kamere na gornjoj ivici huawei smartfona.

Prema navodima proizvođača, prednja kamera bi trebalo da izdrži više od 100.000 motorizovanih podizanja i spuštanja i pritisak do 12 kg težine.

Prednjim delom Huawei modela dominira IPS ekran dijagonale 6,59 inča rezolucije 2340×1080 piksela. Čipset je vlasnički Kirin 710F koji je uparen sa 4 GB RAM memorije.

Periskop kamera omogućava modelu Huawei P Smart Z da se reši notch zareza ili punch hole kamere u ekranu. Kućište deluje prilično veliko zbog tog modula periskop kamere.

Sa dimenzijama od 163,5 x 77,3 mm, modelom P Smart Z se jedva može upravljati jednom rukom. Sa odnosom ekrana prema kućištu od preko 84%, prednji deo modela P Smart Z se sastoji skoro u potpunosti od ekrana i ima jedan od najefikasnijih odnosa ekrana prema kućištu u srednjem cenovnom segmentu.

Zbog tolikog ekrana ne vidimo poentu pop-up kamere, jer je ekran dovoljno veliki da nije bilo potrebe za primenom ovog rešenja za selfie kameru.

1 komentar

Leave a Reply