Dizajn je jedna od oblasti u kojima je Jabra napravila neke promene kod svojih novih bubica. Gledajući iz ugla fitnes entuzijasta, novi dizajn omogućava još sigurnije pasovanje tako da bubice ne mogu da ispadnu tokom treninga. One takođe nisu velike, za razliku od prethodnih modela; ove bubice ne vire mnogo dok ih nosite, one izgledaju minimalno i imaju gumeni omot koji im daje premijum izgled.

Kutija za punjenje je ovalnog oblika i toliko je kompaktna da može lako da stane u džep. Ona ima USB-C port sa prednje strane i malo LED svetlo iznad, koje se upali kada otvorite kutiju. LED svetlo takođe pokazuje nivo baterije. Nove Jabra bubice takođe podržavaju bežično punjenje a imaju i unapređeno brzo punjenje sa kojim za samo 5 minuta možete da obezbedite sat vremena slušanja.

Kao i prethodni modeli, i ove bubice imaju fizičke dugmiće umesto komandi osetljivih na dodir, ali ti dugmići su vrlo laki za pritiskanje prilikom nošenja. Bubice imaju IP57 rejting zaštite od prašine i vode, što je zgodno kada ih koristite tokom treninga.

U kompaniji Jabra tvrde da baterija traje oko osam sati između dva punjenja, a kućište omogućava dodatnih 22 sata slušanja. Odlična stvar je što podržavaju mono režim, pa možete da koristite jednu bubicu dok se druga puni.

Jabra Elite 7 Active ima impresivne zvučne performanse zahvaljujući drajverima od 6 mm. Pored toga, one nude solidan ANC doživljaj, čak i jedan od najboljih u ovom cenovnom rangu. HearThrough režim propušta zvukove iz okruženja i vrlo je praktičan prilikom putovanja gradskim prevozom ili kada se nalazite u gradskoj vrevi. Iako bubice imaju čist zvuk i dobar bas u predefinisanoj postavci, vi možete da se igrate sa zvučnim podešavanjima u ekvilajzeru koristeći Jabra Sound+ mobilnu aplikaciju. Bas je ugodan u nežnim pesmama i postaje sve dublji kako prelazite na jače muzičke žanrove. Međutim, uopšte nije nametljiv a visoki tonovi su uglavnom jasni čak i kada odvrnete zvuk na najjače.

Ove bubice podržavaju Bluetooth kodeke AAC i SBC, ali ne i AptX. Jasnoća zvuka tokom poziva je izvrsna – bubice ne dozvoljavaju da okolna buka naruši kvalitet poziva. Jasno se čuje kvalitet zvuka, bilo da slušate muziku, gledate film, ili razgovarate telefonom. One takođe nude i podršku za više od jednog uređaja, tako da možete da ih povežete na dva uređaja istovremeno.

Bubice Elite 7 Active donose impresivno aktivno potiskivanje buke, moćne zvučne performanse i udobno pasovanje.

Jabra Elite 7 Active SPECS:

IP rejting: IP57

Bluetooth verzija: 5.2, uparuje se sa do 8 uređaja, podržava SBC i AAC protokole povezivanja

Autonomija baterije: 8 sati, 30 sati (sa prenosnom kutijom)

Vreme punjenja: do 150 minuta; za 5 minuta daju do 60 minuta autonomije; za 30 minuta do 50% autonimije

Dimenzije slušalica: 19.5 x 16.3 x 18 mm

Dimenzije kutije: 40.3 x 25.3 x 69.6 mm

Težina: svaka po 5.5g, kutija 44g

Kontakt: www.jabra.com

CENA: 180 EUR
OCENA TESTIRANJA
TECH
LIFESTYLE
CENA
Prethodni tekstNissanov inovativni e-POWER
Sledeći tekstTOP 5: Skija za stazu
test-jabra-elite-7-active-kvalitetna-anc-funkcija-i-vrlo-dobar-basAko tražite izdržljive slušalice za vežbanje, svakako biste trebali razmotriti Jabra Elite 7 Active. Slušalice sadrže mnoštvo opcija za prilagođavanje, uz robusnu zaštitu, dobar zvuk i solidno aktivno poništavanje buke.

Leave a Reply