Početna Gadgets TESTIRALI SMO: HP Spectre x360 14

TESTIRALI SMO: HP Spectre x360 14

Ovaj vrhunski 2-u-1 ekran samo treba da gledate

Spectre x360 14 je elegantni konvertibilni laptop koji je odbacio ekran na dodir od 13,3 inča koji je koristio njegov prethodnik – kao i poznati odnos širine i visine od 16:9 – za ekran od 13,5 inča sa kockastijim odnosom od 3:2 koji pruža superiorni pogled na tekst i internet stranice.

Dodajte tome malo besprekornog inžinjeringa, prelepu OLED tehnologiju za ekran i stilus olovku kao i USB-A port, i dobićete svoj novi omiljeni premijum konvertibilni laptop.

Spectre x360 14 je Intel Evo laptop, tako da može da se pohvali najnovijim inovacijama ovg proizvođača čipova, uključujući brzo buđenje, Thunderbolt 4 portove i Tiger Lake procesor 11. generacije sa integrisanom Iris Xe grafičkom karticom.

Osnovni model ima Core i5 procesor i 8GB RAM-a, 256 GB SSD memorije i ekran osetljiv na dodir sa rezolucijom 1.920 sa 1.280 piksela.
Jedan od HP Sure View Reflect ekrana koji štite privatnost je opcioni; a punjiva tilt olovka i torba su deo standardne opreme.

Kao i prethodni Spectre modeli, HP je jedan od najatraktivnijih laptopa na tržištu, sa kontrastnim „gem-cut“ ivicama koje naglašavaju njegovo aluminijumsko kućište obrađeno CNC mašinom.

Dostupan je u noćno-crnoj boji sa bakarnim detaljima ili u Poseidon plavoj boji sa bledo-mesinganim detaljima. Stilizovani HP logo koji se sastoji iz četiri kose crte krasi poklopac, koji nažalost zahteva podizanje sa dve ruke.

Dve šarke vam omogućavaju da ekran gurnete unazad u režim štafelaja, šatora ili tableta, koji su dobro poznati korisnicima hibridnih laptopova.

Ekran se jedva zaljulja kada ga namestite u laptop režim, a kod kućišta nećete osetiti skoro nimalo savijanja kada ga uhvatite za ćoškove ili kada položite ruke ispred tastature.

Ekrani sa odnosom 3:2 nisu ništa novo.

Ali jednom kada se naviknete na njihov 20% viši pogled u pregledaču i aplikacijama, teško je vratiti se na ekrane sa odnosom 16:9. OLED ekran na modelu Spectre je prelep, sa mnogo svetline, visokim kontrastom boja i oštrom slikom punom detalja.

Tastatura ima funkcije koje se često stavljaju na strane ili na oslonac za dlanove, od skenere otiska prsta do power dugmeta i posebnih dugmića kojim se uključuje ili pokriva web kamera ili pokreće HP komandni centar.

Touchpad bez dugmića radi vrlo dobro i tih je kada klikćete po njemu.
Četiri zvučnika i pojačalo proizvode fenomenalan zvuk, ne preterano glasan, ali ne ni tih ili plitak.

Bas je primetan i lako je prepoznati pesme koje se preklapaju.
Bang & Olufsen softver vam omogućava da birate između unapred podešenih postavki za muziku, filmove ili razgovor, a možete i da se igrate sa ekvilajzerom.

Konkurencija među premijum konvertibilnim laptopovima je žestoka, ali odnos širine i visine od 3:2 koji ima HP Spectre x360 14 bi mogao unese veliku promenu čak i ne računajući zadivljujuću OLED tehnologiju.

Pored nedostatka HDMI porta, teško je naći neku zamerku – Spectre x360 ima prelep dizajn i OLED tehnologiju od svog rođaka sa ekranom od 15,6 inča u pakovanju koje je dosta lakše nositi.

Krajnja ocena

Njegov visoki OLED ekean i elegantni dizajn svrstavaju model HP Spectre x360 14 u sam vrh konvertibilnih laptopova.

Prethodni članakBOLT šolja održava piće toplim duže od 4 sata
Sledeći članakRazer gejming fotelja ima ultraimerzivni ekran

Leave a Reply