Bilo da ste ultraposvećeni vlasnik ljubimaca sa porodicom životinja koje se savršeno ponašaju i pobeđuju na takmičenjima ili ste ponosni vlasnik slatke kuce ili mace, postoji gedžet koji vam može učiniti život nešto lakšim.

U nastavku ćete naći pet vrlo korisnih gedžeta koji će vam pomoći da budete najbolji mogući vlasnik ljubimca.

UREĐAJ ZA PRAĆENJE PASA

Nosivi uređaji za kuce vam omogućavaju da vidite šta vaš ljubimac radi i šta je radio.

Neki čak prate i šta su jeli, što vam dodatno olakšava vođenje računa o njihovim potrebama.

Na primer, Pawfit 2 ima pregršt bezbednosnih funkcija – poput virtuelne ograde koja vam omogućava da vidite ako vaš pas odluta van određene granice – plus možete da pratite aktivnosti vašeg psa.

To znači ovaj uređaj funkcioniše pomalo kao Fitbit za čovekovog najboljeg prijatelja, što može biti zgodno ako vaš je vaš pas nabacio par kilograma viška i potrebna mu je dodatna fizička aktivnost.

Postoji širok dijapazon uređaja za praćenje za svačiji budžet, tako da možete investirati u model sa gomilom funkcija ako želite da imate uvid u veći deo života vašeg psa, ili nešto skromniju opciju koja će vas jednostavno obavestiti kada imaju neku potrebu.

KAMERA ZA LJUBIMCA

Ako vam nedostaje vaš ljubimac dok ste na poslu, ili želite da dokučite ko to tačno uništava kauč, kamera za ljubimca je odlično rešenje koje će vam omogućiti da konstantno budete povezani sa svojim ljubimcem i sa kojim ćete biti mirni kada niste kod kuće.

Pored toga što vam omogućavaju da motrite na svoju slatku mačku ili možda anakondu, neke hi-tech kamere vam omogućavaju da „ćaskate“ sa svojim ljubimcem ili mu čak i ponudite poslasticu. „Hoćeš još jednog miša, zmijice?“.

Pored toga što vam omogućavaju da budete stalno povezani, ove kamere mogu biti spas za anksiozne ljubimce kojima treba pažnja, a mogu biti i odlične kao stimulacija kada im je dosadno (kako bi bili manje destruktivni).

Neki modeli vam čak omogućavaju da se igrate sa svojim ljubimcem na daljinu, koristeći bezbedni laser koji mogu da jure ili povezanu pametnu igračku.

AUTOMATSKA HRANILICA ZA MAČKE

Hranjenje ljubimca ume da bude velika obaveza, ali iako automatska hranilica ne može da vas poštedi prosipanja izbacivanja većih komada hrane ili udisanje tih mirisa, sa njom ćete imati jednu stvar manje o kojoj morate da razmišljate kada se radi o hranjenju ljubimca.

Neke hranilice samo izbacuju suve granule ili jedan obrok, neke su napravljene za hranjenje više od jedne mace, a većina hi-tech automatskih hranilica imaju i prateću mobilnu aplikaciju.

Jedan od modela je Surefeed zatvorena činija za ljubimce. Ovaj uređaj nudi sve najvažnije prednosti automatske hranilice za mačke, po dobroj ceni, uključujući i poklopac koji može da detektuje kretanje i otvori se kako bi omogućio vašem ljubimcu pristup hrani, plus dobijate zatvorenu činiju za vlažnu hranu.

Ovaj uređaj bi trebalo da održi hranu vaše mačke savršeno vlažnom, smanji količinu otpadaka i blokira one ružne mesnate mirise koji se šire po vašem domu.

USISIVAČ ZA DLAKE KUĆNIH LJUBIMACA

Dlake vašeg ljubimca kao da su svuda oko vas.

Prilično je frustrirajuće kada ste stalno prekriveni dlakama, ali te dlake mogu takođe i da naprave probleme ljudima koji imaju alergije.

Čak i ako niste sami alergični, uvek je lepo imati čist dom, a tu na scenu stupaju usisivači koji su posebno dizajnirani da pokupe dlake kućnih ljubimaca.

Većina velikih brendova nude usisivače koji efikasno usisavaju dlake kućnih ljubimaca, tako da vama ostaje da se opredelite za veličinu, funkcije i cenu.

Na primer, model C2 Compact kompanije Miele može da ukloni mirise ljubimaca uz pomoć aktivnog AirClean filtera dok „turbočetka“ uklanja dlake i perut sa tepiha ili nameštaja.

S druge strane imate Vax ONEPWR Blade 4 Pet usisivač koji je bežični i dolazi sa motorizovanom alatkom za ljubimce koja ima jake četkice za lakše čišćenje kreveta za ljubimce i prtljažnika automobila.

Ima i poseban nastavak za podove sa antimikrobskim sredstvom na četki, koji pomaže kod uklanjanja bakterija i drugih nečistoća koje naši krzneni prijatelji unose u kuću.

DNK TEST ZA LJUBIMCE

Verovatno već znate sve navike svog ljubimca kao i njihovu omiljenu hranu, ali da li znate nešto o njihovom poreklu ili zdravlju?

DNK testovi se mogu koristiti da se potvrdi čistoća rase ili definiše da je u pitanju hibridna rasa, što može biti važno za uzgoj.

Ovaj test takođe može precizno da otkrije potencijalne bolesti tako što proverava da li rasa vašeg ljubimca nosi neke genetske mutacije.
Skuplji DNK testovi pokrivaju više gentipova pasa i daju precizniju sliku.

DNK testovi za kuce rade po sličnom principu kao i testovi za ljude. Nakon što registrujete opremu, jednostavno uzmete bris svom psu i pratite instrukcije kako da ga pošaljete.

Uzorak se potom analizira u roku od nekoliko nedelja, a vlasnici potom dobijaju imejl u kom su prikazani podaci o rasi njihovog ljubimca. Saznajte ko je zapravo vaš pas!

Prethodni tekstMophie bežičnu eksternu bateriju možete da zakačite na zadnji deo vašeg telefona
Sledeći tekst76% potrošača u Srbiji ostavilo bi svoje lične podatke zarad većeg popusta?!

Leave a Reply