Početna Home Flegšip strimer kompanije Linn po imenu Klimax DSM predstavlja Organik D/A konverter

Flegšip strimer kompanije Linn po imenu Klimax DSM predstavlja Organik D/A konverter

Potpuno novi dizajn koji obećava da je ovo ultimativni muzički strimer

Kompanija Linn je predstavila svoj flegšip muzički strimer sledeće generacije po imenu Klimax DSM, čija je originalna verzija lansirala ovu britansku kompaniju na uspešno putovanje u svet hi-fi strimovanja još davne 2007. godine.

U kompaniji Linn kažu da novi Klimax DSM predstavlja „potpuno novu interpretaciju“ njihovog premijum strimera.
To je najviše zbog Organik D/A konvertera, koji je prvi digitalno analogni konverter potpuno izrađen u kompaniji Linn.

Organik kombinuje FPGA obradu (koja koristi posebne algoritme da povećaju ekspanziju signala i obezbede preciznu kontrolu jačine zvuka) sa diskretnom konverzionom pozornicom koja koristi novi oscilator sa ultraniskim podrhrtavanjem i taktnu raspodelu mreže.

Ova kombinacija – primenjena u dizajnu sa dvostranim kolom kako bi se skratile putanje signala – omogućila je kompaniji Linn da ostvari kontrolu nad svakom fazom procesa konverzije.

U kompaniji Linn kažu da je Organik bolji od svega što su oni ikada pre postigli, jer nudi znatno nižu buku i distorziju kao i „najprirodniji zvuk ikada“.

On je prepun digitalnih ulaza – USB-B (-bit/384khz, DSD256), optički i koaksijalni. Pored njih tu su i analogni RCA i XLR ulazi, kojima odgovara potpuno novi dizajn analogno digitalnog konvertera koji ima sopstvenu štampanu ploču i napajanje, kao i Wi-Fi, Bluetooth i Airplay za najrazličitije potrebe strimovanja. Posebni Exakt Link portovi kompanije Linn omogućavaju direktno povezivanje LP12 gramofona sa Urika II fono pretpojačalom.

Verzija ovog strimera za kućni bioskop, Klimax DSM (AV), proširuje listu opcija za povezivanje sa HDMI priključcima (četiri ulaza i jedan eARC izlaz).
Obe verzije imaju novo kućište koje je napravljeno od posebnog, čvrstog aluminijuma i ima dizajn koji je u skladu sa nasleđem Majik DSM i Selekt DSM i Klimax DS uređaja.

Tako možete primetiti dijamantski sečene krugove na gornjoj stranici, dugmiće od nerđajućeg čelika i prednju stranicu na kojoj se nalazi displej, a tu je i prelep, posebno dizajnirani stakleni točkić sa 100 statusnih svetala. Svaki primerak će takođe biti potpisan od strane inžinjera kompanije Linn koji ga je napravio od početka do kraja.

Sama težina mašine, u paru sa internim prigušivanjem, pomaže da se Klimax DSM izoluje od bilo kakvih vibracija u prostoriji, dok niz vazdušnih džepova i particija razdvajaju analogno i digitalno pretpojačalo kako bi se smanjile smetnje.

Linn Klimax DSM (i ‘Audio’ i ‘AV’ varianta) košta 30.000 funti (35.000 evra).

Linn takođe koristi priliku da ponudi kupcima da unaprede svoje Klimax 350 zvučnike i Klimax Exaktbox sa Organik D/A konverterom, što košta 12.500 i 6.250 evra.
Nove porudžbine modela 350 i Exactbox sa cenama od 67.000 evra i 17.500 evra dolaziće sa Organik D/A konverterom kao standardnim delom opreme.

I za kraj, tu je Klimax System Hub (17.500 evra) koji je namenjen svima „koji traže najbolje performanse iz celokupnom Linn sistema“.
Dizajniran za korišćenje u okviru Linn sistema sa Exakt tehnologijom, System Hub je smešten u novo kućište kao i Klimax DSM.

Takođe koristi i najnoviji dizajn analogno digitalnog konvertera i ima iste ulaze kao i Klimax DSM (AV) – uključujući i opciju da se doplati za 7.1 prostorni zvuk.

Najbolja kombinacija, kako kažu u kompaniji Linn, jeste Klimax System Hub i Klimax 350 zvučnici ili Klimax Exaktbox, sa novim Organik D/A konverterom.

Impresivan sistem, bez sumnje.

Prethodni članakJapanski zvučnik Balmuda pretvara slušanje muzike u doživljaj!
Sledeći članakTOP 5: Najbolje mobilne aplikacije za snimanje glasa

Leave a Reply