Panasonic je u poslednje vreme jedan od aktivnijih proizvođača po pitanju izbacivanja premijum brijača. Novi Arc 5 je dostupan u dve verzije: ES-LV67 (samo brijač) i ES-LV97 (uključuje i automatsku stanicu za čišćenje). Osim toga, ova dva brijača su potpuno identična.

Pogledajmo sada najvažnije funkcije kao i one koje samo predstavljaju marketinški trik,

Sistem brijanja sa 5 oštrica

S obzirom na to da je u pitanju Arc 5, morao je da ima tu glavnu, definišuću karakteristiku: blago zakrivljenu, masivnu glavu brijača sa 5 oštrica.
Dobro poznate Panasonic oštrice od nerđajućeg čelika imaju agresivnu kosinu od 30 stepeni za efikasnije brijanje.

Glava ovog brijača je impresivno fleksibilna. Naime, ona može da se naginje gore-dole, levo-desno i vertikalno. Samih pet oštrica takođe mogu nezavisno da se pomeraju.
Brijač dolazi sa brzih i moćnih 14.000 okretaja u minuti (CPM). To je najbrži motor ikada postavljen na neki električni brijač i jedan od glavnih faktora koji doprinose odličnim performansama brijača Arc 5.

Senzor koji navodno detektuje gustinu brade nije ništa novo i viđali smo ga na prethodnim modelima. U Panasonicu kažu da on očitav gustinu brade do 220 puta u sekundi i prilagođava snagu motora shodno tome (do 14 prilagođavanja po sekundi). U idealnoj situaciji, to bi trebalo da osigura maksimalnu snagu sečenja prilikom brijanja grube brade kao i nežnije brijanje za meku i srednje meku bradu.

Novi ES-LV67 naravno može da se koristi za mokro i suvo brijanje, što znači da možete da se brijete pod tušem ili koristeći svoju omiljenu kremu ili gel.
Druge funkcije vredne pomena na modelu ES-LV67 su: trimer na izvlačenje, zaključavanje prilikom putovanja, indikator statusa baterije sa 5 nivoa, brzo punjenje za 3 minuta, univerzalni konverter voltaže (100-240v).

Kvalitet izrade i ergonomija

Jedna oblast u kojoj je Panasonic konstantno vrhunski dobar tokom prethodnih godina jeste kvalitet izrade i dizajn. Kod novog modela dizajn je poznat i skoro identičan prethodnom modelu ES-LV9N, što znači da je vrlo elegantan i izgleda još bolje u novoj mat crnoj boji.

Zapravo ima više tamnu, duboku, plavičasto-sivu nijansu boje a mat tekstura deluje vrlo glatko i prefinjeno kada držite brijač u ruci. Razlika u boji je očigledna kada pogledate donju polovinu glave brijača i oslonac za palac koji su u pravoj crnoj boji.

Uprkos njegovom izgledu, težište brijača uopšte ne naginje ka gornjem delu i vrlo je dobro balansirano a masa brijača iznosi nešto ispod 200 grama, što je prilično lagano.

Nema grubih ivica i krckanja a zazori između različitih površina su ekstremno mali i konzistentni, što nije uvek slučaj kod drugih premijum brijača. Ukupno gledano, brijač ES-LV67 deluje impresivno sa vrlo solidnim kvalitetom izrade i elegantnim dizajnom.

Trajanje baterije i punjenje

Kao i većina novijih Panasonic električnih brijača, i Arc 5 ES-LV67 radi isključivo bežično, tako da ne možete da koristite brijač dok se puni.
Razlog za to je, naravno, bezbednost a svi električni brijači za mokro i suvo brijanje ograničeni su na bežični rad.

Panasonic ES-LV67 opremljen je punjivom litijum-jonskom baterijom koja omogućava solidnih 45 minuta bežičnog korišćenja.
To je otprilike na nivou industrijskog standarda i trebalo bi da bude dovoljno za svačije potrebe.

Samo napunite brijač kad god možete, kao što biste uradili sa smartfonom na primer. To neće imati negativan uticaj na bateriju (suprotno nekim mitovima na koje i dalje nailazimo). Za punjenje od 0-100% potrebno je nešto manje od sat vremena, a tokom punjenja, u dnu ekrana prikazan je simbol za punjenje kao i svetleći indikator nivoa baterije.

Performanse prilikom brijanja

Pređimo sada na najvažniji deo recenzije – koliko dobro Panasonic ES-LV67 zapravo brije. Što se tiče performansi, reklo bi se da je ovo jedan od najboljih brijača na tržištu trenutno. Ovaj brijač je imao sve predispozicije da isporuči vrhunske performanse i većinom je uradio baš to.

Ako želite vrlo glatko brijanje, ne patite od uraslih dlaka ili vrlo osetljive kože i brijete se relativno često, model ES-LV67/ES-LV97 može biti savršen brijač za vas.

SPEC:

Karakteristike: Vreme punjenja: 1h – Vreme rada: 50 min – Za suvo i mokro brijanje – LED indikator baterije – Ugrađen trimer – QuickCharge Funkcija
Vodo-otpornost: Da
Sa trimerom: Da
Napajanje: Baterije
Masa: 200g
Dimenzije: 17 x 7.5 x 6 cm
Kontakt: www.panasonic.com

CENA: 20.999 RSD
OCENA TESTIRANJA
TECH
LIFESTYLE
CENA
Prethodni tekstVaš novi najbolji kućni prijatelj – Samsung Jet usisivač
Sledeći tekstDa li si zavisnik od društvenih mreža???

Leave a Reply