Početna Gadgets TOP5: Najbolji uređaji za praćenje kvaliteta vazduha u 2021. godini

TOP5: Najbolji uređaji za praćenje kvaliteta vazduha u 2021. godini

Vodite računa o kvalitetu vazduha koji udišete

Sa uređajem za merenje kvaliteta vazduha bolje ćete videti kakvih sve zagađivača ima u vazduhu u i oko vašeg doma ili kancelarije.

Takođe možete i da analizirate uslove kada su oni na maksimumu.

Sa više informacija, možete da budete spokojniji po pitanju vazduha koji udišete i možete da uradite nešto da očistite svoj vazduh.

U nastavku ćete naći listu najboljih uređaja za praćenje kvaliteta vazduha koji su trenutno dostupni na tržištu kako biste mogli da pratite kvalitet vazduha koji udišete.

Ukupno najbolji: Airthings Wave Plus uređaj za praćenje radona i kvaliteta vazduha

Da bi dobio ukupno najbolju ocenu, uređaj za praćenje kvaliteta vazduha mora biti jednostavan za korišćenje, kompaktan i mora da ima dobar rejting.

Airthings Wave Plus nudi sve to i još mnogo više.

Pored merenja ukupne količine isparljivih organskih jedinjenja, ugljen-dioksida, vazdušnog pritiska, temperature i vlažnosti, ovo je jedan od retkih uređaja koji takođe prati i gas radon.

Airthings Wave Plus izgleda kao običan detektor dima i može da se okači na zid. Podržava povezivanje preko Bluetooth tehnologije i odlično radi u paru sa vašim smartfonom, virtuelnim asistentima Alexa i Google Asistent a ima i podesive „Ako ovo, onda ono“ (IFTTT) tehnološke opcije.

To znači da možete da isprogramirate kako želite da dobijate notifikacije na osnovu kvaliteta vazduha unutra i napolju. Na primer, preko Airthings aplikacije ili onlajn konzole možete da isprogramirate uređaj da vam pošalje SMS ili imejl kada treba da uključite prečišćivač vazduha ili zatvorite prozor.

Najbolji pametni model: Awair Element uređaj za praćenje kvaliteta vazduha u zatvorenom

Awair Element uređaj za praćenje kvaliteta vazduha u zatvorenom će vam se svideti zbog toga što je jednostavan za korišćenje, ima interfejs koji može da se personalizuje i ima sposobnost da se integriše sa besplatnom aplikacijom (iOS i Android) kao i virtuelnim asistentima Alexa i Google Asistent.

Dodatni bonus je to što preko aplikacije dobijate povratne informacije i savete u zavisnosti od vaših ličnih ciljeva vezanih za kvalitet vazduha, što će vam momentalno pomoći da poboljšate kvalitet vazduha u svom boravišnom prostoru. Takođe je super što je uređaj kompaktan i ima neupadljiv dizajn koji mu pomaže da se neprimetno uklopi u dekor vašeg doma ili kancelarije.

Ovaj uređaj precizno i jeftino meri temperaturu, vlažnost vazduha, nivo ugljen-dioksida, isparljiva organska jedinjenja i čestice veće od 2,5 mikrona (PM 2,5). Svaki od parametara je prikazan na prednjoj strani uređaja u vidu vertikalno naslaganih tačkica na skali od jedan do pet, pri čemu pet tačaka označava nezdrav vazduh.

Numerički rejting od 0 do 100 i zeleno-narandžasto-crveno svetlo takođe pokazuju ukupan kvalitet vazduha (100 je najbolje, zeleno znači dobro).

Najbolji jeftini model: Temtop M10 uređaj za praćenje kvaliteta vazduha u realnom vremenu

Konkurencija na tržištu i potražnja među potrošačima pomogla je da se smanje cene uređaja za praćenje kvaliteta vazduha bez narušavanja kvaliteta tehnologije.

The Temtop M10 profesionalni uređaj za praćenje kvaliteta vazduha predstavlja odličnu opciju po pitanju kvaliteta i lakoće korišćenja u nižem cenovnom rangu.

Za manje od 100 dolara ovaj merač registruje čestice veće od 2,5 mikrona (PM2,5), prikazuje indeks kvaliteta vazduja, ukupno stanje isparljivih organskih jedinjenja i formaldehid. Formaldehid se često nalazi u zatvorenim prostorima zbog pušenja, otpadnih gasova iz proizvoda u domaćinstvu kao i od neprovetrenih aparata koji troše gorivo kao što su šporeti na plin i grejalice na petrolej.

Ovaj uređaj je visok i širok nešto više od 8 cm ali ima jasno čitljiv ekran celom dužinom uređaja.
Može da ostane uključen sve vreme preko USB-a ili može biti prenosiv, u kom slučaju radi na bateriju koja može da traje oko šest sati.

Najbolji prenosivi model: Biaoling uređaj za praćenje kvaliteta vazduha

Biaoling uređaj za praćenje kvaliteta vazduha zauzeo je drugo mesto na listi najboljih jeftinih modela. On predstavlja odličnu kombinaciju niske cene, lakoće korišćenja i prenosivosti, bez narušavanja funkcionalnosti. Ovaj uređaj može prati kvalitet vazduha 10-12 sati sa jednim punjenjem koje traje četiri sata i prikazuje rezultate na lako čitljivom LED ekranu.

Baterija se puni preko USB porta a uređaj je idealne veličine da se drži u ruci, sa visinom od oko 15 cm, širinom od 7,5 cm i debljinom od 2,5 cm.
Praktično integrisano postolje vam omogućava da ga postavite uspravno za lako očitavanje.

Ovaj model registruje čestice veličine 2,5 mikrona, 10 mikrona kao i isparljiva organska jedinjenja, a detektuje i formaldehid i ugljen-dioksid. Možete da postavite alarm koji će se oglasiti kada kvalitet vazduha dostigne nebezbedan nivo.

Najbolji nosivi model: Atmotube PRO

Kada ste u pokretu potreban vam je uređaj za praćenje kvaliteta vazduha koji vrši merenje u realnom vremenu i obaveštava vas kada je kvalitet vazduha loš, kako biste mogli odmah da napravite neke promene. Atmotube Pro prenosivi uređaj za praćenje kvaliteta vazduha je dugačak svega 7,5 cm i težak svega 115 grama.

Možete ga zakačiti za kaiš ili torbu a baterija mu traje čak nedelju dana sa samo jednim punjenjem preko USB-a.

Ima senzore koji detektuju zagađivače veličine 1 mikrona, 2,5 mikrona i 10 mikrona kao i isparljiva organska jedinjenja, vazdušni pritisak, temperaturu i vlažnost vazduha.

Merenja se prenose u realnom vremenu preko Bluetootha do aplikacije za iOS i Android sa interfejsom koji je lak za korišćenje, tako da možete da pratite rejting vazduha oko vas.

Podaci se anonimno otpremaju na njihovu globalnu mapu kvaliteta vazduha. Kada rejting padne ispod praga koji označava zdravu sredinu, odmah dobijate notifikaciju.

Prethodni članakDoživi Samsung svet na potpuno novi način
Sledeći članakŠkorpion na haubi, ZVER na asfaltu

Leave a Reply