Kako jesenje temperature krenu da idu naniže i približavamo se zimi, najbrži način da se maksimizra udobnost kod kuće postaje okupljanje oko kamina.

Ali tradicionalni kamini na drva imaju reputaciju zagađivača životne sredine. Sav taj vazduh koji izbacuju oslobađa toksine i zagađivače u našu okolinu.

Srećom, postoje neke druge opcije koje koriste alternativna goriva koje ne samo da su bolje za vas, već su i bolje za planetu.

Najnoviji modeli kamina na tržištu kombinuju pametne tehnologije i efikasnost kako bi proizveli toplotu koja nam svima tako prija.
U nastavku pogledajte neke od najboljih modela na tržištu.

Decoflame Montreal kamin

Ovaj otvoreni stakleni kamin ne samo da daje moderan dodir svakom prostoru, već koristi i zelenu energiju za zagrevanje vašeg doma. On koristi bioetanol, koji je napravljen iz obnovljivih poljoprivrednih izvora kao što su kukuruz, krompir ili pirinač. A zahvaljujući sagorevanju bioetanola, neće vam trebati ni gorivo ni odžak.

Štaviše, ovaj model je još efikasniji zahvaljujući Bluetooth povezivanju i upravljanju preko aplikacije sa vašeg smartfona. Možete da uključite i isključite kamin, podesite jačinu plamena, proverite rezervu goriva i postavite raspored rada. Takođe možete da uparite više kamina u svom domu preko Decoflame aplikacije.

Decoflame Montreal kamin je dostupan po ceni od 7.800 dolara

Inno-Living kamin sa efektom vatre iz vodene pare

Kao električna alternativa bez dima, ovaj kamin ne proizvodi isparenja, tako da mu ne treba odžak niti bilo kakva ventilacija. Električna vatra je vrlo efikasna jer se sva struja troši na proizvodnju toplote.

Ono što je posebno kod ovog kamina je to što on koristi vodenu paru koja formira izmaglicu koja podseća na pravi dim a čak možete i da podešavate boju plamena. Kamin ima prateću aplikaciju sa kojom se povezuje preko Wi-Fi konekcije, pa možete da upravljate funkcijama preko vašeg smartfona.

Upravljajte veličinom plamena, intenzitetom i podešavajte boju plamena jednostavnim klikom.

Touchstone AudioFlare kamin

Ovaj elegantni kamin je električna iteracija koja ima plamen u tri boje i Bluetooth zvučnik za podešavanje atmosfere uz vašu omiljenu muziku i prateće pucketanje vatre.
Bilo da je uvučen ili ugrađen u zid, AudioFlare izgleda i deluje kao kamin sa realističnom vatrom i takođe ima podesiv intenzitet i boju plamena.

Tu su i tajmer, koji omogućava da podesite automatsko gašenje, a imate čak i dekorativne cepanice i staklo koji čine čitav doživljaj još boljim.
Touchstone AudioFlare kamin je dostupan po ceni od 650 dolara.

Afire Water 3D električni kamin sa parom

Napravljen od vrlo sitnih čestica vodene pare koje osvetljava LED svetlo, Adire Water 3D električni kamin proizvodi plamen koji izgleda vrelo ali je zapravo hladan toliko da možete da ga dodirnete – tako da možete prođete prstima kroz njega a da se ne opečete.

Koristeći smartfon i prateću aplikaciju, možete da podešavate brzinu, visinu i boju plamena.
Ove ekološke verzije ne stvaraju vlagu i kondenzaciju.

Prednosti kamina sa vodenom parom su mnogobrojne: imaju neograničene opcije za instalaciju pošto im ne treba ventilacija, plamen može biti otvoren sa svih strana i ne koštaju mnogo dok rade jer koriste vodu iz česme, a LED osvetljenje štedi energiju.

Afire Water 3D električni kamin sa parom je dosupan za poručivanje.

Prethodni tekstCUPRA Born u FINALU!
Sledeći tekstDa li znate za bakterije na slušalicama???

Leave a Reply