Početna Lifestyle IWC slavi osamdesetu godišnjicu od kako je Antoan de Sent Egziperi preleteo...

IWC slavi osamdesetu godišnjicu od kako je Antoan de Sent Egziperi preleteo atlantik

IWC Schaffhausen i Fondacija za mlade „Antoan de Sent Egziperi“ su obeležili osamdesetu godišnjicu otkako je Antoan de Sent Egziperi (Antoine de Saint Exupéry) izvršio istorijski let preko Atlantika, priredivši izložbu u IWC butiku u Njujorku. Ovaj švajcarski proizvođač luksuznih satova je takođe napravio i jedan poseban model, Pilot’s Watch Timezoner Chronograph Edition “80 Years Flight to New York”, kako bi obeležio putovanje autora u francuskom letećem brodu Latécoère 521.

Pored toga što je obarao rekorde kao pilot, Antoan de Sent Egziperi je pisao istoriju avijacije i kao saputnik. Putujući u letećem brodu Latécoère 521 po imenu „Lieutenant de Vaisseau Paris“, jula 1939. godine ovaj avijatičar i pisac je učestvovao u prvom letu preko Severnog Atlantika bez sletanja, koji je trajao svega 28 sati i 27 minuta.

Slaveći njegovo učešće u ovom neverovatnom letu, izložba brenda IWC Schaffhausen prikazuje fotografije i druge predmete iz tog perioda.

Pored toga što prepričava priču o putovanju Sent Egziperija u luksuzno opremljenom letećem brodu, ova retrospektiva se osvrće na uzbudljivo vreme koje je ovaj francuski avijatičar proveo u samom Njujorku.

Dok je živeo tu, on je napisao svoje najpoznatije književno delo „Mali princ“.
Zaista, „Velika jabuka“ je toliko značajna za njegovu karijeru da su IWC i Fondacija za mlade „Antoan de Sent Egziperi“, u saradnji sa Fondacijom Latécoère objavili novu knjigu na tu temu. Raskošno dizajnirana, ova knjiga će biti izložena u IWC buticima širom sveta.

Na slavljeničkoj izložbi u Njujorku, IWC je takođe predstavila i model Pilot’s Watch Timezoner Chronograph Edition „80 Years Flight to New York“ (Ref. IW395003).

Odajući počast samom transatlantskom letu, ovaj sat ima patentiranu funkciju za vremenske zone koja omogućava vlasniku da podesi vremensku zonu jednostavnim pritiskom i rotiranjem korone.

Na koroni napravljenoj od braon keramike, reči „Pariz“ i „Njujork“ su ispisane crvenom bojom. Brojčanik u sepia braon boji je inspirisan pilotskim odelima iz Sent Egziperijevog doba, a na poklopcu sata je ugraviran leteći brod Latécoère 521.

Ovaj sat pokreće kalibar 89760 kompanije IWC koji ima hronografsku funkciju koja štopuje sate i minute zajedno na jenom podbrojčaniku smeštenom „na 12 sati“.  
S obzirom da se slavi 80. godišnjica ovog čuvenog leta, novi sat će biti ograničen na samo 80 primeraka.

IWC će donirati celu zaradu od prodaje prvog sata (primerak „1 od 80“) Fondaciji Sent Egziperi, koja nastavlja da podržava edukativne programe za mlade ljude širom sveta.

Pilot’s Watch Timezoner Chronograph Edition “80 Years Flight to New York” je dostupan u IWC buticima i kod ovlašćenih prodavaca.

Leave a Reply