Sa dva motora sa krmenim pogonom, Jeanneau Leader 36 je jedan sposoban brod sa dobrom cenom.

Ovaj brod je odličan za odmaranje na suncu i ostale dnevne morske aktivnosti kao što su druženje uz ručak ili koktel žurke.

Boravišni prostori ispod palube imaju inovativan, otovoreni raspored koji mogu da imaju višestruku funkciju, i dva bračna kreveta dovoljna da na krstarenje mogu da idu dva para ili mala porodica.

Jeanneau za model Leader 36 nudi izbor između pogona na gas ili dizel gorivo.

Ako se odlučite za dizel pogon, dobijate dva Volvo Penta D4 motora sa 260-300 konjskih snaga i DuoProp donjim jedinicama za krmeni pogon.

Funkcije koje nude Volvo Penta motori uključuju common-rail ubrizgavanje goriva, dve bregaste osovine, sistem za hlađenje vodom, morski filter i jednostavan pristup pumpi impelera.

Druga opcija je da uzmete dva 6,2-litarska MerCruiser MPI V-8 motora na gas sa dva propelera i sa po 300 konjskih snaga.

Ovi motori imaju kompjuterski kontrolisano multi-port ubrizgavanje goriva, zatvoreni sistem za hlađenje vodom i sistem za prilagodljivu kontrolu brzine koji održava konstantan broj obrtaja u minuti bez obzira na opterećenje.

Jedna od najzanimljivijih karakteristika na modelu Leader 36 je velika dupla krmena garnitura za sedenje.

Naslon na ovoj garnituri je podesiv i omogućava kreiranje različitih konfiguracija sedenja.

Tu imate držače za čaše i rukohvat koji ide celom dužinom garniture sa zadnje strane i olakšava kretanje po krmenoj platformi, a kada podesite naslon tako da gosti mogu da leže na garnituri i budu okrenuti ka moru, onda ovaj rukohvat služi kao naslon za noge.

Kada pomerite naslon na suprotnu stranu, dobijate prostor za sedenje gde gosti sede uspravno za stolom u kokpitu, gledajući ka unutrašnjem delu broda.

Plivači sa lakoćom mogu da silaze sa broda i penju se na njega zahvaljujući krmenoj platformi koja se prostire celom širinom broda kao i merdevinama od nerđajućeg čelika.

Merdevine su smeštene u odeljku sa desne strane platforme.

Ovaj prostor možete iskoristiti i za odlaganje opreme za vodene sportove, kao što je daska za stojeće veslanje.
Kao deo standardne opreme dobija se i tuš sa toplom i hladnom vodom.

Jasno je da je Leader 36 dizajniran za uživanje u suncu, odmor na vodi i druženja tokom dnevnih plovidbi.

Obe verzije modela 36 – Sport i Open – imaju isti raspored u kokpitu. Putnici na Open modelu, koji ima radarski luk, mogu da naprave dodatni hlad uz pomoć opcione tende.

Putnici koji se penju na brod preko krmene platforme sa leve strane nailaze na standardni sto od čvrstog drveta sa fiksiranom ugaonom garniturom.

Tu ima prostora za četiri osobe plus još dve ako je naslon na krmenoj garnituri gurnut nazad.

Kada se ne koristi, sto može da se preklopi na pola i time se otkriva ravna čelična površina sa dva držača za čaše.

Kada prođete kroz kuhinjski deo ka pramcu, nailazite na upravljačku stanicu sa jednim sedištem.

Suvozačko sedište se nalazi sa druge strane prolaza, pored ležaljke koja gleda na krmu.

Opcioni multifunkcionalni ekran je postavljen u centralnom delu upravljačke konzole, odmah iznad volana, a prekidači, displej koji prikazuje performanse motora i opcioni VHF radar su odmah pored.

U panelu iznad ekrana nalaze se pokazivači izdignutosti pramca iznad vode, obrtaja motora u minuti, upravljanja i goriva, a kompas je postavljen na vrhu panela.

Upravljanje preko džojstika je dostupno, a imate i opciju da instalirate pramčani propeler za pomoć pri pristajanju.

Džojstici su skupi dok su pramčani propeleri dosta pristupačniji. Oni rade odličan posao pri pristajanju i olakšavaju ceo postupak pa su uvek preporučljivi za ovu primenu.

Upravljačka konzola na palubi mosta je blago asimetrična. Na krmu se može doći sa obe strane mosta, ali je paluba sa leve strane nešto šira.

Prolazi su uski, ali su rukohvati pametno pozicionirani kako bi pomogli sa balansiranjem.

Kuhinja: Kada siđete niz stepenice nailazite na otvorenu kabinu.

Sa leve strane se nalazi potpuno opremljena glavna kuhinja sa sudoperom, dve plinske ringle i frižiderom – to je sve deo standardne opreme.

Kupatilo: Naspram kuhinje nalazi se kupatilo sa lavaboom, ogledalom i odvojenom tuš kabinom.

Ovaj raspored je dobar jer prostor za tuš kabinu ima dvostruku upotrebu tako što dobijate mesto za sedenje tokom tuširanja.

Jeanneau Leader 36 je namenjen porodicama i parovima koji žele brod ispod 12,2 m koji može da se koristi i za dnevna druženja i za priobalska krstarenja za dva para ili manju porodicu.

POGLEDAJ KOMPLETNU PONUDU
Prethodni tekstNazalni sprej koji smanjuje rizik od COVID-19
Sledeći tekstMašine za usisavanje ugljen-dioksida

Leave a Reply