Početna AUTOMOBILI Mercedes-AMG A45 4MATIC+ i Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+

Mercedes-AMG A45 4MATIC+ i Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+

ATV & NAUTICA ATV

blank

AMG SPEEDSHIFT DCT 8G menjač sa dvostrukim kvačilom

ATV & NAUTICA ATV

AMG SPEEDSHIFT DCT 8G, osmostepeni menjač sa duplim kvačilom doprinosi agilnom i dinamičnom karakteru.
Stepeni prenosa su konfigurisani tako da vozač doživljava vrlo spontano ubrzanje u svim rasponima brzina.
U zavisnosti od izabranih AMG DINAMIC SELECT režima vožnje, vozač dobija specifičnu konfiguraciju pogona sa različitim karakteristikama gasa i promene stepena prenosa.

Svako ko želi, može da odabere da manuelno menja stepene prenosa u svakom režimu vožnje. Koristeći privremeni M-režim, ovo je moguće odraditi vrlo brzo upotrebom ručice za promenu brzine kod volana.
Standardna RACE-START funkcija dozvoljava maksimalno ubrzanje iz mirovanja.

AMG Performance 4MATIC+ pogon na sva četiri točka sa funkcijom AMG TORQUE CONTROL

Izuzetno dinamično iskustvo vožnje uveliko je potpomognuto potpuno varijabilnim pogonom na sva četiri točka, koji je dostupan u okviru standardne opreme. Tajna je u funkciji AMG TORQUE CONTROL i novom deferencijalu zadnje osovine: sa dve električno kontrolisane višelamelaste spojnice, od kojih je svaka povezana na pogonsko vratilo odgovarajuće zadnje osovine (leve ili desne). Na ovaj način, pogon se može ne samo potpuno varijabilno rasporediti između prednjih i zadnjih točkova, već se i selektivno može raspodeliti između zadnjeg levog i zadnjeg desnog točka. To znači da se zavisno od načina vožnje i situacije, obrtni momenat pogona može odvojeno rasporediti na oba zadnja točka.
Rezultat je konstantna optimalna vuča, čak i u nepovoljnim uslovima na putu i tokom ekstremnih manevara, na primer na trkačkoj stazi.

Leave a Reply