Početna AUTOMOBILI Mercedes-AMG A45 4MATIC+ i Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+

Mercedes-AMG A45 4MATIC+ i Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC+

ATV & NAUTICA 2020

blank

Specifične komponente za izuzetno dinamičko upravljanje

Novi AMG sistem oslanjanja sa specifičnim opružnim elementima i novim, amortizerima koji selektivno prigušuju određene frekvencije oscilacija predstavlja osnovu za visok nivo direkcione stabilnosti i visok nivo dinamičke karakteristike skretanja vozila sa veoma malim uglom naginjanja vozila. U isto vreme komfor je poboljšan u odnosu na prethodni model. Dinamičnost u podužnom i poprečnom pravcu su savršeno koordinisani ovim sistemom.
Sve komponente sistema oslanjanja su detaljno rekonstruisane kako bi se ostvari veći nivo maksimalnog bočnog ubrzanja zajedno sa jednostavnom kontrolom vozila u graničnim oblastima trakcije.

AMG RIDE CONTROL adaptivno podesiv sistem oslanjanja sa 3 režima rada

Opcioni AMG RIDE CONTROL adaptivni sistem prigušenja oscilacija omogućava vozaču da izabere između tri različita režima kontrole karakteristika Sistema oslanjanja. Spektar se kreće od udobnosti do sportskog. Sistem radi potpuno automatski, prilagođavajući sile prigušenja za svaki točak u skladu sa situacijom vožnje i uslovima na putu. Ovo se dešava u milisekundama i beskrajno je promenljivo, sa vrlo visokim karakteristikama prigušenja. Rezultat je značajno poboljšanje udobnosti i agilnosti u vožnji.

Šest režima vožnje

Šest AMG DYNAMIC SELECT režima vožnje “Slippery”, “Comfort”, “Sport”, “Sport +”, “Individual” i “RACE” (standard za S-modele, uključeni u opcioni AMG DYNAMIC PLUS paket za osnovne modele) omogućavaju kontrolu i odabir velikog broja različitih karakteristika vozila, od komfora do dinamike.

blank

AMG DYNAMICS

Kao karakteristiku AMG DYNAMIC SELECT režima vožnje, novi 45 modeli imaju AMG DYNAMICS.
Ova integrisana kontrola dinamike vozila proširuje stabilizirajuće funkcije ESP® sa intervencijom koja povećava agilnost kontrolom nad svim točkovima, upravljačkim karakteristikama i dodatnim ESP® funkcijama.

Na primer, prilikom skretanja pri većim brzinama, kratka intervencija (aktivacija kočnice) kočenja na unutrašnjem zadnjem točku generiše željeni obrtni momenat oko vertikalne ose koji omogućava brz i precizan ulazak u krivinu.
U “Individual” režimu vožnje, vozač može sam da podesi nivoe AMG DYNAMICS: “Basic”, “Advanced”, “Pro” i “Master”.

Leave a Reply