BMW X4 nije predugo bio na tržištu i biće zamenjen nakon samo četiri godine, što mu dođe kao kriza srednjih godina kod ljudi – tačno ono doba kada biste možda poželeli da kupite 4×4 krosover kupe.
Novi model dobijamo ovako rano zato što je originalni X4 bio zakasnela varijacija starog modela X3.

To je bio eksperiment, vozilo koje „bačeno u vatru“ s ciljem da se opipa puls tržišta. I vozilo je definitivno napipalo puls. Na kraju je prodato mnogo više modela X4 nego što je iko predviđao, za pionira u svojoj klasi.

On je sportskiji model. Vešanje je čvršće, a felne su veće. Rastojanje između točkova zadnje osovine je šire za 4 cm, da bi automobil imao bolje prijanjanje u krivinama, ali bez sumnje i zbog izgleda.

Tako da se zadnja krila nadvijaju nad točkovima, a podignuti zadnji deo donosi horizontalno razvučena svetla i linije.
Definitivno izgleda lepše nego stari X4, ali stil je stvar ličnog ukusa, a mi se još uvek mučimo da vidimo neku posebnu lepotu u novom modelu X4.

Zadnji deo je duži nego na starom modelu, ali posmatrano iz nekih uglova, izgleda malo debeljuškasto. To je rezultat pokušaja da se spoji krov kupea sa pristojnim prostorom za glavu odraslih osoba, a i sa prtljažnikom.
Ali da budemo iskreni, ovaj model je u tome uspeo. Ali neko ko hoće praktičnosti, taj će uzeti BMW X3, zar ne?

Model X4 izgleda kao automobil koji bi želeo da bude dekadentno beskoristan, ali nema hrabrosti da se u potpunosti posveti tom svom cilju.

1
2
3
4
OCENA TESTIRANJA
TECH
LIFESTYLE
CENA
Prethodni tekstAirPods – Nove slušalice dolaze sa kućištem za bežično punjenje, podrškom za Siri i jačom baterijom
Sledeći tekstSamsung Galaxy A80 – Dizajniran je za sve one koji žive u „eri života uživo“
ne-zna-za-granice-test-bmw-x4Automobil koji bi želeo da bude dekadentno beskoristan, ali nema hrabrosti da se u potpunosti posveti tom cilju.

Leave a Reply