Početna Lifestyle SUZUKI DF115BG I DF140BG – IDEALNI “outboard” MOTORI

SUZUKI DF115BG I DF140BG – IDEALNI “outboard” MOTORI

Novi četvorotaktni vanbrodski Suzuki motori DF115BG i DF140BG su prvi u klasi koji nude sve prednosti drive-by-wire tehnologije.

Uvođenjem svoje proverene drive-by-wire tehnologije u svoje redne, 4-cil- indarske motore od 115 KS i 140 KS Suzuki je omogućio pojednostavljenu postavku za veliki broj brodograditelja, kao i besprekorno menjanje brzina, momentalni odziv gasa, unapređene performanse i superiornu potrošnju goriva.

Pouzdanost i preciznost Suzukijeve drive-by-wire tehnologije dokazana je tokom godina na popularnim Suzuki motorima od 150 KS i 350 KS.

Poboljšanja na novim Suzuki DF115BG/DF140BG motorima sežu mnogo dalje od integracije drive-by-wire tehnologije.

Unapređen odnos kompresije od 10,6:1 omogućava ovim 2,0-litarskim vanbrodskim motorima da postignu bolju maksimalnu brzinu i ubrzanje tako što poboljšava toplotnu efikasnost.

Gorivo se dovodi preko digitalnog sistema za elektronsko ubrizgavanje goriva.
Potrošnja goriva je takođe smanjena u odnosu na sadašnje Suzuki DF115/ DF140A modele.

Fabrički testovi su pokazali da je potrošnja goriva kod modela DF140BG manja od 5% do 7% pri srednjim i visokim krstarećim brzinama.
Novi DF115BG je pokazao 5% do 6% manju potrošnju goriva pri krstarećoj brzini.

Iako se mnogo toga promenilo ispod maske, neka poboljšanja na novim motorima DF115BG/DF140BG su vidljiva i spolja. Sam motor ima optimizovan, sportski dizajn koji izgleda odlično na brodovima sa centralno postavljenom upravljačkom konzolom, čamcima sa ravnim dnom, pontonskim čamcima, brodovima za sportski ribolov i mnogim drugim plovilima. Novi vanbrodski DF115BG/DF140BG motori predstavljaju idealno pogonsko rešenje za širok spektar rečnih i morskih plovila.

Oba nova vanbrodska motora imaju novu grafiju i dostupni su u sjajno-crnoj boji kao i fantastičnoj novoj beloj šemi bojenja koja je dostupna od 2021. godine. Redizajnirano kućište motora sada ima i novu strukturu usisnika za vazduh sa unapređenom separacijom vode i sistemom za prigušivanje koji umanjuje buku motora i omogućava prijatan doživljaj plovidbe pri svim brzinama/obrtajima.

Kako bi olakšali redovno servisiranje, u kompaniji Suzuki omogućili da se filter ulja menja jednostavnim uklanjanjem gornjeg poklopca motora. Nova podloga za upijanje prosutog ulja oko nosača filtera ulja omogućava zamenu filtera bez previše nereda. Suzuki je takođe dodao i filter goriva sa senzorom za detekciju vode kome se lako pristupa i koji štiti motor od kontaminiranog goriva.

POGLEDAJ KOMPLETNU PONUDU
Prethodni članak600.000 puta bravo za LG
Sledeći članakMirisna jesen bez alergija

Leave a Reply