Najnovija kreacija kompanija Ikea i Sonos – Symfonisk zvučnik u vidu rama za sliku – je umetničko delo koje podržava bežično strimovanje.

Wi-Fi zvučnik u obliku rama za sliku je treći u nizu Symfonisk proizvoda koji se pridružuje sjajnom Symfonisk zvučniku u obliku police za knjige i Symfonisk stonoj lampi na koje smo se osvrnuli u prethodnom periodu.

Međutim, za razliku od tih proizvoda, Symfonisk ram za sliku je dizajniran tako da bude postavljen licem i u centru vašeg životnog prostora umesto da bude sakriven od očiju negde u ćošku. Neće vam omogućiti da na njemu prikazujete svoja umetnička dela ili fotografije već će vam, umesto toga, biti omogućeno da postavite jednu od 14 slika koje je dizajnirala Jennifer Idrizi. Pored toga, ram sam po sebi je dostupan u crnoj ili beloj boji.

Dimenzije rama su 406 x 60 x 559mm (širina, dubina, visina) i može se okačiti na zid – horizontalno ili vertikalno – ili može da stoji na podu ili na polici uz upotrebu gumenih stopica radi smanjenja vibracija. Ove stopice se mogu skinuti i odložiti u zadnji deo rama kada se ne koriste.

Zvučnik ima mrežno napajanje i uz njega ide kabl dužine 3,5m u kutiji. Na ramu ima više izlaza za kabl, a može se smotati oko unutrašnjosti rama kako bi što je manje moguće bio vidljiv.

Osim toga, ram poseduje i konektor za napajanje kojim vam omogućava da lančano povežete dva rama i da sa oba upravljate preko jednog izvora napajanja. Fizičke komande su ušuškane na poleđini rama mada ćete, uglavnom, koristiti aplikaciju Sonos za upravljanje reprodukcijom zvuka.

Ako je suditi po onome što su nam prikazali preko striminga uživo, menjanje ovih slika će biti jednostavno i, uprkos tome što na raspolaganju ima samo 14 lansiranih, Ikea ozbiljno nagoveštava da ćemo u budućnosti videti širi dijapazon ovih proizvoda različitog dizajna.

Wi-Fi zvučnik, koji je sakriven iza umetničkog dela, podržava bežični striming putem aplikacije Apple AirPlay 2 i preko više od 100 striming servisa pomoću aplikacije Sonos.

Ne postoji povezivanje preko Bluetooth uređaja ili preko podrške u vidu glasovnog asistenta, a stereo uparivanje je ograničeno na same zvučnike rama za sliku. Ipak, možete povezati ram sa drugim Sonos proizvodima preko Sonos aplikacije.

Sonos nije otkrio ukupnu izlaznu snagu zvučnika, ali znamo da se pretvarač sastoji iz niskotonca od 102mm i visokotonca od 25 mm preko digitalnog pojačala klase D. Visokotonac oblikuje smer zvuka radi ujednačenog audio iskustva gde god da se nalazite u prostoriji.

I Sonos i Ikea su bili oduševljeni što mogu da naglase da ovaj ram može da proizvede zvuk kojim se ispunjava cela prostorija a koji karakterišu „čisti i jasni srednji i visoki tonovi“ kao i snažni basovi. Moći ćete da podesite basove i visoke tonove preko Sonos aplikacije ali nije potvrđeno da li će opcije za poigravanje ekvilajzerima biti unapred postavljene.

Dok minimalistička umetnička dela možda nisu po svačijem ukusu, Symfonisk Wi-Fi zvučnik u obliku rama za sliku je bez sumnje intrigantan spoj zvuka i umetnosti.

OCENA TESTIRANJA
TECH
LIFESTYLE
CENA
Prethodni tekstSavremeni SUV sa vrhunskom hibridnom tehnologijom
Sledeći tekstKako da uživate u kvalitetnoj muzici?
symfonisk-ikea-pretvara-sonos-u-umetnostAudio-zvučno umetničko delo koje većinu ljubitelja neće ostaviti ravnodušno

Leave a Reply