Sa međuplanetarnom imaginacijom, ikonografijom iz naučne fantastike i neograničenom kreativnom slobodom, URWERK vuče korene iz prostorne horologije.

Koristeći vanzemaljske grafičke karakteristike svojstvene svim URWERK časovnicima, kolekcija UR-100V donosi i astrofizičku dimenziju.

Astronomska aktivnost odvija se ispod velike opservacione kupole gde, nakon što završi sa pokazivanjem minuta na zakrivljenoj skali u dnu brojčanika koja broji od 0 do 60, jarko zelena i žuta kazaljka (jedna od tri) nestaje – da bi se ponovo pojavila na 9 sati gde prati 555,55 kilometara koliko se Zemlja okreće na ekvatoru svakih 20 minuta.

Kazaljka se potom ponovo pojavljuje na 3 sata gde prikazuje brojač kilometara, prateći 20 minuta okretanja Zemlje oko Sunca (35.742 kilometra).

U blizini

UR-100V predstavlja spoj forme i funkcionalnosti, kalkulacije i slikovitosti, kao i teorije i stvarnosti.

Plava boja preovladava: plava boja kućišta, plava boja netipičnog mehanizma, plava boja orbitalne rotirajuće platforme.

Plava boja koja podseća na našu planetu Zemlju.

Skoro svi elementi mehanizma, uključujući i automatski rotor koga reguliše njegova „Windfänger“ turbina kao i ceo sistem prikaza satelitskih sati su takođe plavi – kao i narukvica od tehničke tkanine i kopča.

Najvidljiviji šrafovi napravljeni su od titanijuma koji je pod plamenom obojen u plavo, koristeći jedinstvenu tehniku porodice Baumgartner.

Nasuprot toj plavoj pozadini nalazi se streličasta kazaljka u fluorescentno žutoj i zelenoj boji koja predstavlja zvezdu padalicu.

UR-100V „Blue Planet“
Ograničena serija od 25 komada

Mehanizam

Kalibar: UR 12.02 samonavijajući mehanički mehanizam koga reguliše automatski sistem sa „Windfänger“ turbinom.
Dragulji: 39
Frekvencija: 28,800 vpč – 4Hz
Rezerva snage: 48 sati
Materijali: Aluminijumska rotirajuća platforma koja prikazuje satelitske sate postavljena na aluminijumsku rotirajuću platformu sa ženevskim krstevima.

Indikacije:
Indikator satelitskih sati i minuta, rotacija zemlje tokom 20 minuta, okretanje zemlje oko sunca tokom 20 minuta

Kućište

Materijali: plavo čelično kućište sa PVD premazom, titanijumski poklopac kućišta, plava čelična peskirana krunica sa PVD premazom
Dimenzije: Širina 41 mm; dužina: 49,7 mm; debljina: 14 mm
Vodootpornost: 3 ATM (30 m – 3 bara)

CENA: 43.525,00 EUR + PDVPrethodni tekstIdealan Mercedes za porodice
Sledeći tekstKoja je to ključna stvar u vezi sa 5G tehnologijom, i kako funkcioniše?

Leave a Reply