Legendarni italijan je predstavio svoj prvi e-bicikl. A s obzirom na njegovu vezu sa određenim japanskim gigantom, još je veće iznenađenje što nije koristio Yamaha motor.

VR46 Terra Limited (46 označava Rosijev čuveni trkački broj) je električni bicikl sa debelim gumama, vešanjem, Bosch Perfromance CX motorom, točkovima različite veličine, hodom od 160 mm i ezoteričkom kolekcijom komponenti. Serija je ograničena na samo 46 primeraka, svaki od kojih je Rosi lično potpisao.

Ram od legure koristi vešanje sa četiri štangle sa Öhlins TTX amortizerima i rocker vezom. Taj mehanizam je postavljen na Bosch Performance Line CX elektromotor sa 85 Nm obrtnog momenta i maksimalnom snagom od oko 600W – skromno za Valentinove standarde. Elektromotor napaja nova Bosch baterija od 750Wh postavljena unutar cevi.

Verovatno najunikatniji detalj na biciklu je Ochain jedinica pričvršćena na FSA radilice od ugljeničnih vlakana. Ovaj intrigantni uređaj koji koristi većina najboljih svetskih vozača spusta omogućava lancu da se kreće unazad dok se vešanje sabija držeći radilicu statičnom. Kažu da smanjuje povratni udar pedale i omogućava veću slobodu vešanja na zahtevnom terenu, ali prvi put vidimo da je montirana na bicikl iz proizvodnje.

S obzirom na Rosijev legendarni talenat u vožnji na dva točka, nadamo se da je deo toga prenet na novi bicikl VR46 Terra Limited. Ovaj novi e-bicikl definitivno donosi nešto novo na tržište i iako cena verovatno neće biti mala (još nije objavljena) sigurno će biti dovoljno Valentinovih fanova koje će stati u red i pokupovati 46 potpisanih jedinica u rekordnom roku.

Prethodni tekstLoewe predstavlja novi podbrend sa živopisnim zvučnicima i televizorima
Sledeći tekstNajmoćniji iz serije A

Leave a Reply