TOP 5: Razloga zašto treba da pređete na pametni termostat

Pametni termostati nude više od proste mogućnosti da uključite i isključite grejanje preko smartfona. Pored toga što kontrola preko Wi-Fi mreže nudi dodatnu parktičnost, današnji moderni pametni termostati mogu i da vam uštede novac ako koristite njihove ugrađene algoritme.

Proučavajući vaše korišćenje grejanja ili hlađenja, pametni termostati mogu efikasno da prilagođavaju temperaturu i ponude ekološkiji i balansiraniji pristup. Štaviše, neki termostati se automatski ugase kada primete da niste kod kuće, pa ako ste slučajno ostavili uključeno grejanje, nećete trošiti energiju i novac.

Ali postoji još mnogo razloga zašto vredi nabaviti pametni termostat i zašto unaprediti obični u pametni.

Pametni termostati su praktični

Uređaji za pametni dom preplavljuju tržište jer su praktični. Užurbani životni stil znači da imamo manje vremena za one trivijalne i dosadne zadatke kao što su usisavanje, košenje travnjaka pa čak i zaključavanje vrata.

Pametni termostat vam omogućava da uključite ili isključite grejanje i hlađenje gde god se nalazili. Ne morate biti kod kuće da biste isprogramirali termostat da uključi grejanje kada se vratite s posla ili sa odmora.

Neki pametni termostati poput Google Nest Learning Termostata mogu čak i da primete kada niste kući na osnovu vaše lokacije, a možete da kažete termostatu da isključi grejanje ili hlađenje kad niste kod kuće, što vam pruža novi nivo praktičnosti i pritom štedi novac.

Pravljenje rasporeda putem aplikacije

Pametnim uređajem možete da upravljate preko smartfona, ali kreiranje rasporeda preko prateće aplikacije je mnogo lakše. Postoje različite opcije za grejanje, nekoliko podešavanja za različite delove dana, pa čak i nedeljni programi koji mogu da deluju zbunjujuće kada koristite ručno podešavanje.

Aplikacije koje dolaze uz pametne termostate omogućavaju pravljenje detaljnih rasporeda i temeljnu kontrolu. Možete da sa lakoćom da kopirate/nalepite vremena i temperature ili čak kažete pametnom termostatu da ponavlja istu rutinu svaki dan. Neki mogu čak i da uče iz vaših rutina i kreiraju rasporede na osnovu vaših navika.

Uštedećete novac

Ušteda na računima za struju je prilično značajna kada investirate u pametni termostat, jer je mnogo lakše isključiti grejanje ili klimu preko smartfona ako ste zaboravili to da uradite dok ste bili kod kuće. Sa tradicionalnim termostatom morate biti fizički prisutni kod kuće da biste upravljali uređajem.

Termostati kao što je ecobee Smart Thermostat mogu da prave izveštaje o vašoj mesečnoj potrošnji energije i navodno mogu da vam donesu uštedu za grejanje i hlađenje do 26% na godišnjem nivou. To je moguće zahvaljujući naprednoj tehnologiji koja omogućava ecobee Smart Thermostatu da automatski hladi ili greje vaš dom kada je jeftina struja.

Pošto su pametni termostati precizniji od tradicionalnih, možete da podesite tačnu temperaturu koju želite u svom domu. Isto tako, male promene poput spuštanja temperature za stepen niže kada grejete (ili stepen više kada hladite) mogu da naprave veliku razliku.

Bolji kvalitet vazduha

Neki pametni termostati mogu i da pomognu sa poboljšanjem kvaliteta vazduha u vašem domu. Uređaj kao što je ecobee Smart Thermostat ima integrisanu funkciju za praćenje kvaliteta vazduha koja vas obaveštava kada treba da promenite filtere. Pored toga, integrisana funkcija za detekciju dima može da vas upozori na potencijalnu opasnost, što pametne termostate čini odličnom investicijom na više nivoa.

Bolji kvalitet vazduha ne pomaže samo kućnom okruženju već može i da spreči pogoršanje određenih bolesti i koristan je ljudima koji imaju zdravstvene probleme kao što je astma.

Veća vrednost doma

Kada dođe vreme da prodate kuću ili stan, mogli biste da postignete veću cenu nekretnine ako imate instalirane uređaje za pametni dom.

Pametni termostati vam daju kontrolu nad grejanjem i čine život lakšim za vlasnika nekretnine ali, kao što znamo, nije samo praktičnost to što vuče ljude ka pametnim termostatima. Ušteda u energiji i novcu može biti značajna. Omogućavajući pametnom termostatu da zagreva ili hladi vaš dom na tačno preciziranu temperaturu isključuje se nagađanje, što znači da nećete koristiti više energije nego što je neophodno.

upoznajmo se, klik > Like

ne propustite

Povezani naslovi

TOP 5: Kućnih tehnoloških uređaja koji služe i...

Tehnologija ne mora da bude u suprotnosti sa...

TOP 5: zaštita od COVID-19

Opasnost od pandemije polako jenjava. Ipak, to ne...

TOP 5: Aplikacija za roditeljsku kontrolu koje će...

Današnja deca provode jako puno vremena na svojim...

Slušajte pažljivo! Ovo su najbolji soundbar zvučnici

Zašto? Zato što je očekivati da će vaš...

TOP 5: Ronilačkih satova koje nose profesionalni saturacioni...

Saturaciono ronjenje predstavlja vrhunac komercijalne ronilačke industrije gde...

Top5: Najbolji električni bicikli

Nijedan segment bicikala ne raste brže od električnih...

TOP 5: razloga zašto treba da napravite posebnu...

U nastavku možete da pročitate nekoliko prednosti koje...

TOP 5: Zlatna pravila za prevoz dece automobilom

Dve trećine dece se ne vozi na ispravan...

TOP 5: Prečišćivači vazduha sa CES 2022 sajma

CES 2022 je došao i prošao, a mi...

TOP 5: Filmova koji se gledaju samo na...

Tokom protekle dve godine zavoleli smo gledanje filmova...
- Advertisement -

Možda vas interesuje...

TESTIRALI SMO: Jeanneau Merry Fisher 795 Sport –...

Čvrste krmene platforme nalaze se sa obe strane...

SupremeNexus otkriva koji je mobilni telefon najbolji za...

Vrhunske performanse mobilnog igranja igara U iščekivanju budućnosti ultimativnog...

TESTIRALI SMO: Saxdor 200 Pro Sport –...

Vizuelno gledano, Saxdor 200 je drugačiji od svih...

TESTIRALI SMO: Saxdor 320 GTO – Brže je...

Saxdor 320 GTO je dizajniran je da vaš...

Top lista čamaca za 2023

Sa velikom ležaljkom za sunčanje sa naslonom, kao...

Odabir autopilota

Oni mogu da drže plovilo na unapred podešenom...

Sdsm+ Suzuki dijagnostički sistem mobile plus

Uživajte u komfornom životu na vodi sa ovom...

Dobro došao Suzuki DF300B

Kompanija Suzuki Motor Corporation sa zadovoljstvom predstavlja potpuno...

Sea Ray 250 Sun Sport – Zagarantovana zabava

Sea Ray 250 Sun Sport je pravi brod...

Jeanneau DB 37 – Novo iskustvo dnevnog krstarenja

Sa tako posebnim dizajnom, Jeanneau DB 37 može...
Pametni termostati nude više od proste mogućnosti da uključite i isključite grejanje preko smartfona. Pored toga što kontrola preko Wi-Fi mreže nudi dodatnu parktičnost, današnji moderni pametni termostati mogu i da vam uštede novac ako koristite njihove ugrađene algoritme. Proučavajući vaše korišćenje grejanja ili hlađenja, pametni termostati mogu efikasno da prilagođavaju temperaturu i ponude ekološkiji i balansiraniji pristup. Štaviše, neki termostati se automatski ugase kada primete da niste kod kuće, pa ako ste slučajno ostavili uključeno grejanje, nećete trošiti energiju i novac. Ali postoji još mnogo razloga zašto vredi nabaviti pametni termostat i zašto unaprediti obični u pametni.

Pametni termostati su praktični

Uređaji za pametni dom preplavljuju tržište jer su praktični. Užurbani životni stil znači da imamo manje vremena za one trivijalne i dosadne zadatke kao što su usisavanje, košenje travnjaka pa čak i zaključavanje vrata. Pametni termostat vam omogućava da uključite ili isključite grejanje i hlađenje gde god se nalazili. Ne morate biti kod kuće da biste isprogramirali termostat da uključi grejanje kada se vratite s posla ili sa odmora. Neki pametni termostati poput Google Nest Learning Termostata mogu čak i da primete kada niste kući na osnovu vaše lokacije, a možete da kažete termostatu da isključi grejanje ili hlađenje kad niste kod kuće, što vam pruža novi nivo praktičnosti i pritom štedi novac.

Pravljenje rasporeda putem aplikacije

Pametnim uređajem možete da upravljate preko smartfona, ali kreiranje rasporeda preko prateće aplikacije je mnogo lakše. Postoje različite opcije za grejanje, nekoliko podešavanja za različite delove dana, pa čak i nedeljni programi koji mogu da deluju zbunjujuće kada koristite ručno podešavanje. Aplikacije koje dolaze uz pametne termostate omogućavaju pravljenje detaljnih rasporeda i temeljnu kontrolu. Možete da sa lakoćom da kopirate/nalepite vremena i temperature ili čak kažete pametnom termostatu da ponavlja istu rutinu svaki dan. Neki mogu čak i da uče iz vaših rutina i kreiraju rasporede na osnovu vaših navika.

Uštedećete novac

Ušteda na računima za struju je prilično značajna kada investirate u pametni termostat, jer je mnogo lakše isključiti grejanje ili klimu preko smartfona ako ste zaboravili to da uradite dok ste bili kod kuće. Sa tradicionalnim termostatom morate biti fizički prisutni kod kuće da biste upravljali uređajem. Termostati kao što je ecobee Smart Thermostat mogu da prave izveštaje o vašoj mesečnoj potrošnji energije i navodno mogu da vam donesu uštedu za grejanje i hlađenje do 26% na godišnjem nivou. To je moguće zahvaljujući naprednoj tehnologiji koja omogućava ecobee Smart Thermostatu da automatski hladi ili greje vaš dom kada je jeftina struja. Pošto su pametni termostati precizniji od tradicionalnih, možete da podesite tačnu temperaturu koju želite u svom domu. Isto tako, male promene poput spuštanja temperature za stepen niže kada grejete (ili stepen više kada hladite) mogu da naprave veliku razliku.

Bolji kvalitet vazduha

Neki pametni termostati mogu i da pomognu sa poboljšanjem kvaliteta vazduha u vašem domu. Uređaj kao što je ecobee Smart Thermostat ima integrisanu funkciju za praćenje kvaliteta vazduha koja vas obaveštava kada treba da promenite filtere. Pored toga, integrisana funkcija za detekciju dima može da vas upozori na potencijalnu opasnost, što pametne termostate čini odličnom investicijom na više nivoa. Bolji kvalitet vazduha ne pomaže samo kućnom okruženju već može i da spreči pogoršanje određenih bolesti i koristan je ljudima koji imaju zdravstvene probleme kao što je astma.

Veća vrednost doma

Kada dođe vreme da prodate kuću ili stan, mogli biste da postignete veću cenu nekretnine ako imate instalirane uređaje za pametni dom. Pametni termostati vam daju kontrolu nad grejanjem i čine život lakšim za vlasnika nekretnine ali, kao što znamo, nije samo praktičnost to što vuče ljude ka pametnim termostatima. Ušteda u energiji i novcu može biti značajna. Omogućavajući pametnom termostatu da zagreva ili hladi vaš dom na tačno preciziranu temperaturu isključuje se nagađanje, što znači da nećete koristiti više energije nego što je neophodno.