Početna Trends HDMI 2.1 – Šta treba da znate

HDMI 2.1 – Šta treba da znate

HDMI 2.1 daleko prevazilazi 4K/60 fps rezoluciju, jer donosi podršku za razne rezolucije i odnose frejmova od 4K/50fps do 10K/120fps.

TOP 5 App za bolje pamcenje

Pitanje je da li ćete moći da gledate sadržaj u takvim rezolucijama i sa takvim odnosima frejmova? Trenutno, odgovor je naravno ne.

I dok je 8K rezolucija na vidiku, a japanski javni servis NHK je spreman da prenosi olimpijske Igre u Tokiju 2020. goine u 8K rezoluciji, to nije nešto čime treba da se opterećujete sada i ovde.

Proizvođači televizora vide 8K rezoluciju kao sledeći standard u kvalitetu slike, a Samsung je već izbacio 8K televizor – doduše uz cenu koja je van domašaja za većinu smrtnika.

Kod video igara, veća brzina osvežavanja ekrana donosi bolju igrivost i bolji odziv, a tu na scenu stupa varijabilna brzina osvežavanja.

Varijabilna brzina osvežavanja sinhronizuje brzinu osvežavanja ekrana sa varijabilnim odnosom frejmova u video igricama, i tako poboljšava celokupni učinak.

Quick Frame Transport omogućava da se odnos frejmova brže prenosi sa izvora. To za rezultat ima iskustvo bez laga i seckanja slike.

Leave a Reply