Microsoft je predstavio svoje HoloLens 2 naočare koje koriste tehnologiju mešovite realnosti. Ovo je uređaj za koji kompanija kaže da je tri puta udobniji, duplo imerzivniji i pritom je pristupačniji od svog prethodnika.

Na predstavljanju u nedelju, Aleks Kipman (Alex Kipman), vođa tehničkog tima u Microsoftu, je rekao da su uspeli da korisnicima udvostruče vidno polje u poređenju sa prethodnim modelom. To je ravno “prelasku sa televizora sa rezolucijom od 720 piksela na televizor sa 2K rezolucijom za svako od vaših očiju”, rekao je.

Iz Microsofta su rekli da nova verzija naočara sadrži mnoštvo tehničkih poboljšanja i funkcija koje donose nove mogućnosti za bolju interakciju sa hologramima, uključujući poboljšano praćenje ruku i očiju. Dizajn naočara je takođe poboljšan, tako da je novi model lakši i udobniji za nošenje.

HoloLens 2 će doći sa nizom softverskih rešenja od Microsofta i partnerskih kompanija u nastojanju da ovaj sistem bude što pristupačniji kompanijama. Softverska rešenja uključuju aplikacije koje su posebno napravljene za zaposlene u zdravstvu ili za arhitekte.

„U današnje vreme, može biti potrebno između tri i šest meseci pre nego što mešovita realnost počne da stvara vrednost za neku kompaniju, zato što kod mora da bude napisan pre stvaranja vrednosti za industriju“, rekao je Kipman. „mi smo taj period skratili sa nekoliko meseci na nekoliko minuta.“

Uređaj za kompanije će koštati 3.500 dolara kada se bude našao na tržištu, što je 1.500 dolara jeftinije od komercijalnog izdanja prvog modela ovih naočara. Nešto prostija verzija prvog modela je predstavljena 2016. godine po ceni od 3.000 dolara.

Prethodni tekstDobitnici GLOMO nagrada za 2019. godinu
Sledeći tekstLG OLED TV koji može da se srola je stvarnost, i moći ćete da ga kupite ove godine

Leave a Reply