Sonos i IKEA ulaze u partnerstvo koje izgleda kao da bi moglo da bude dugoročno.

Sada možete da kupite SYMFONISK stonu lampu sa Wi-Fi zvučnikom ili SYMFONISK zvučnik-policu za knjige u IKEA robnoj kući, ili preko njihovog sajta.

Spolja izgledaju kao IKEA proizvodi, ali iznutra su nepogrešivo Sonos zvučnici i savršeno se integrišu sa ostalim proizvodima ove kompanije.

Cilj SYMFONISK serije jeste da se omogući postavljanje zvučnika na mesta (kao što je spavaća soba) gde inače baš i ne želite predmete koji se jasno ističu kao gedžeti.

Ako vaš partner preferira da drži tehnologiju – pa čak i zvučnike – van spavaće sobe, možda će pre prihvatiti da tu ubacite lampu koju je dizajnirala IKEA, a koja je istovremeno i odličan zvučnik. Nama se ideja baš svidela!

Zvučnici mogu u potpunosti da se integrišu sa IKEA Tradfri platformom za pametni dom, Home Smart ili Sonos aplikacijom.
Moći ćete automatski da pripremite scenografije koje uključuju SYMFONISK zvučnike.

Pa tako ujutru možete da podesite da se automatski podignu roletne, uključi svetlo i da zasvira muzika.

Kada govorimo o muzičkom sadržaju koji je krucijalna stavka funkcionalnosti SYMFONISK proizvoda, kompanija Sonos se pobrinula da ne odustanete tako lako.

U okviru Sonos aplikacije na raspolaganju Vam je pregršt muzičkog sadržaja, od Spotify, preko YouTube Music, Deezer i ostalih servisa sve do Sonos Radio arhive u okviru koje možete pronaći i pored najpopularnijih radio stanica one za koje nikada nista čuli u Srbiji.

Mali, ali bitan SYMFONISK daljinski upravljač vam omogućava da pustite, pauzirate, preskočite ili se vratite na prethodnu pesmu, kao i da pojačate ili smanjite jačinu zvuka, bez korišćenja telefona.

Bilo da ga stavite na frižider, zid, kuhinjski sto ili na policu za knjige, njegov jednostavan dizajn će se svuda uklopiti.

Interesantno i olakšavajuće ukoliko kontrolišete zvučnike putem aplikacije sa vašeg telefona je to što samo jednom treba da uradite podešavanje sistema, a ostali ukućani dobijaju mogućnost da prilikom instalacije aplikacije na svojim telefonima iskoriste vaša podešavanja.

Ovo je veoma zgodno jer ne morate da pamtite više od jednog naloga, šifre i ostalih podataka koji su neizostavni korak instaliranja nove aplikacije.

SYMFONISK STONA LAMPA sa wi-fi zvučnikom

To je lampa sa Play:1 zvučnikom u sebi što je stvarno najbolji način da se opiše Sonos / IKEAstona lampa s WiFi zvučnikom.

Interne komponente nisu potpuno identične kao u zvučnicima Play:1 ili Sonos One ali to su zvučnici na kojima je Sonos zasnovao zvučne performanse svoje lampe, i to se definitivno prepoznaje po kvalitetu.

S obzirom na to da je cela lampa opšivena tkaninom, mogli biste da pomislite da ova lampa sa Wi-Fi zvučnikom emituje zvuk pod uglom od 360 stepeni, ali to nije slučaj.

Drajveri ovog zvučnika projektuju zvuk unapred, a IKEA i Sonos su pazili da pomognu da pravilno pozicionirate zvučnik tako što su postavili muzičke kontrole centralno s prednje strane.

A kada priključite kabl, on izlazi ispod sa zadnje strane lampe.

Tri fizička dugmeta deluju kao bolje rešenje od ravnih pločica osetljivih na dodir koje Sonos koristi za upravljanje komandama na svojim drugim zvučnicima.

Nemojte očekivati da SYMFONISK stona lampa sa Wi-Fi zvučnikom osvetli celu vašu sobu.

Ona je više namenjena akcentnom osvetljenju, ali dobra je i kao lampa za čitanje ili noćna lampa.

Šetanje po kući sa telefonom dok zvučnik emituje glasne zvukove i dalje je pomalo čudno, ali krajnji rezultat je vredan svega toga.

Ova stona lampa definitivno može da ispuni dnevnu ili spavaću sobu zvukom i to prilično glasno.

KUPI

SYMFONISK zvučnik-polica

Očigledno je dizajniran tako da se stopi sa prostorijom i ne skreće previše pažnje na sebe.

Možete ga postaviti vodoravno ili uspravno, a gumene nožice i audio kontrole jasno daju do znanja koja je gornja, a koja donja strana.

IKEA je dizajnirala ovaj zvučnik-policu tako da ga možete montirati na zid i zapravo koristiti kao malu policu.

Morate ipak voditi računa o tome šta stavljate na njega, jer može da izdrži samo do 3 kilograma opterećenja. Par knjiga i to je to.

Ako montirate zvučnik pored kreveta, IKEA takođe prodaje i podmetač za telefon koji će ga sprečiti da spadne sa police kada zavibrira.

Srećom, pa IKEAu svojoj ponudi ima svašta interesantno.

Zvučnik-lampa i zvučnik-polica svaki u sebi imaju po dva digitalna pojačala D klase, jedan tviter zvučnik i jedan mid-woofer.

Razlika u faktoru oblika daje lampi definitivnu prednost po pitanju basa i sveukupnog kvaliteta zvuka.

Ako spojite ova dva zvučnika u jedan stereo par, onda zvučnik-polica može posebno da dođe do izražaja.

Tada dobijate komplet doživljaj.

Istina, moraćete da potrošite više novca da biste to ostvarili, ali to je i dalje manje nego što koštaju neki Sonos zvučnici i isto kao jedan Sonos One.

Najveća prednost zvučnika-police je njegova cena.

Ovo je proizvod koji bi vrlo lako mogao čitavu generaciju studenata da upozna sa brendom Sonos i prednostima bežičnog, višesobnog zvuka.

Nije teško videti zašto ovaj zajednički poduhvat ima toliko smisla: IKEA je lider u pravljenju nameštaja i drugih stvari koje se nalaze u domu, a Sonos u pravljenju audio uređaja.

I dalje ne postoji Sonos zvučnik za sve: oba ova zvučnika zahtevaju gajtan za napajanje, tako da nemamo bežičnu opciju za dvorište – pretpostavljajući da vam Wi-Fi dobacuje do dvorišta.

I dok je zvučnik-polica bezbedan za kupatilo, on nije potpuno vodootporan.

Ali uz pomoć brenda IKEA i novog prodora u svet personalizovane kućne audio opreme, Sonos već pronalazi put do mesta gde Amazon, Apple i Google još nisu stigli.

I to sa ponudom koja pokriva svaki cenovni rang.

Svi željni neupadljivih komada nameštaja, koji su još i multifunkcionalni, moraju obratiti pažnju na plod saradnje dve svetski poznate kompanije.

KUPI
OCENA TESTIRANJA
TECH
LIFESTYLE
CENA
Prethodni tekstKlipsch T5 II, McLaren izdanje
Sledeći tekstNovi Fiat 500 na novom mostu San Đorđo
ikea-symfonisk-ambijentalno-ozvucenjeIKEA Symfonisk kolekcija zvučnika osim što oduševljava izgledom i zvukom, uklapa se u svaki ambijent

Leave a Reply