Od kada je 1988. godine postao glavni partner i zvanični časovničarski brend trke 1000 milja, Chopard je svake godine izbacivao novi model za trku „Hiljadu milja“ (Mille Miglia).

Tokom decenija, ovi satovi postali su veoma traženi među kolekcionarima, kako zbog njihove nedostupnosti – svi su napravljeni u vrlo ograničenim serijama – tako i zbog činjenice da savršeno dočaravaju neraskidivu vezu između svetova klasičnih automobila i mehaničkih sportskih satova.

Hronograf je ključni deo opreme za svakog ozbiljnog reli vozača, i svaki od timova koji učestvuju u trci „Hiljadu milja“ dobija najnovije izdanje hronografa za trku „Hiljadu milja“ pre nego što zauzmu mesto na startnoj liniji.

Izdanje za 2020. godinu napravljeno je u dve izvedbe i pokreće ga hronometarski-sertifikovani mehanizam: prva verzija broji 1.000 primeraka od peskiranog nerđajućeg čelika presvučenog dijamantskim ugljenikom (DLC), a druga broji 250 od dvobojnog peskiranog nerđajućeg čelika presvučenog dijamantskim ugljenikom i etičkim 18-karatnim roze zlatom.

Model Mille Miglia 2020 Race Edition koristi staru potpuno crnu tematiku uz peskirano kućište presvučeno dijamantskim ugljenikom (DLC), mat crni polirani brojčanik i kontrastne vintidž žute markere.

Ova kombinacija predstavlja retro izgled koji savršeno ide uz volan klasičnog automobila, a isto tako ide i uz redovnu dnevnu ili večernju kombinaciju i sigurno će se dopasti mlađoj populaciji koji postaju sve viš uključeni u događaje kao što je trka 1000 milja.

Funkcionalnost u kombinaciji sa čitljivošću i udobnošću

Delom inspirisan satenski crnom i „gunmetal“ završnom obradom koje se mogu videti na vintidž automobilima, obrada DLC-om daje peskiranom kućištu od nerđajućeg čelika, prečnika 42 mm, veoma atraktivan izgled koji je istovremeno i otporan na ogrebotine, a i nema refleksiju.

Kratki lugovi garantuju da će sat savršeno i udobno stajati na ruci, dok je praktična priroda ovog časovnika oslikava u ekstremnoj čitljivosti koja je rezultat jakog kontrasta između mat crne površine brojčanika sa jedne strane i minut markera kao i tahimetarske skale u vintidž žutoj boji sa druge strane.

Ove karakteristike čine ovaj sat savršenim za operacije obračunavanja i čitanja brzine i distance koje su često neophodne tokom posebnih deonica na reliju.

Ovaj hronograf odaje počast trci koju je Enzo Ferrari zvao „najlepšom trkom na svetu“.

Kada okrenete sat, otkrićete poklopac od safirnog stakla sa ugraviranim 1000 Miglia logoom kao i jedinstveni broj primerka kojim je obeležen svaki od satova, a savršeni završni dodir predstavlja crni, perforirani kožni kaiš sa gumenom postavom i poznatim Chopard šablonom štepa po uzoru na Dunlop trkačku gumu iz 1960. godine.

Prethodni tekstHibrid teleskopa i fotoaparata može od svakoga da napravi astrofotografa
Sledeći tekstVozi MINI Countryman bez brige!

Leave a Reply