Model po imenu Yacht Timer Regatta Countdown donosi tehničku komplikaciju koja je popularna među ljubiteljima jahtinga i regata: odbrojavanje do početka trke.

Njegov novi izgled u klasičnom stilu predstavlja savršeni primer luksuznog sportskog šika, dizajniranog za regate kao i za odmor na vodi.

Sa elegantnim kućištem prečnika 42 mm od poliranog nerđajućeg čelika, ovaj sat ima brojčanik u antracit-sivoj boji, ostvarujući prelepu harmoniju boja.

Inspirisan najzanosnijim primerima tradicionalnog luksuznog časovničarstva, ovaj novi brojčanik je ukrašen gijoš tehnikom.

Ova stara dekorativna tehnika pruža svetlu pravilan šablon po kom može da igra, rasprostire se i od kog može da se odbija, kao talasi, stalno se prikazujući na drugi način u zavisnosti od ugla posmatranja.

Unutar kućišta nalazi se automatski FC-380 mehanizam.

On otkucava frekvencijom od 28.800 vns i ima rezervu snage od 48 sati kao i garantovanu vodootpornost do 10 atmosfera (100 metara).

Ingenioznost i jednostavnost

Brojčanik je ukrašen širokim kazaljkama za sate i minute koje su podvrgnute tretmanu luminescentnim premazom, a tu je i narandžasta sekundara koja dodatno naglašava sportski izgled.

Na 12 sati ona stoji tačno između duplog luminescentnog satnog markera.
Ispod njega nalazi se pet otvora koji čine centralnu komplikaciju na modelu Yacht Timer Regatta Countdown: onu za odbrojavanje.

Smeštene u gornjem delu brojčanika, svaka tačka predstavlja 1 minut.

Pritiskom na gornje dugme pokreće se prvo odbrojavanje, a tačke postepeno menjaju boju iz sive u belu. Kada svih 5 tačaka postanu bele, prošlo je 5 minuta.

Drugo odbrojavanje, poslednjih 5 minuta pred startni signal, potom kreće automatski.
Ovoga puta, 5 tačaka postepeno dobijaju narandžastu boju. Kada peta i poslednja tačka postane narandžasta, a sekundara dođe do 12 sati, regata zvanično počinje.

Novi Yacht Timer Regatta Countdown košta 3.495 evra.

Dolazi i sa besplatnom gumenom narukvicom za još sportskiji izgled.

Prethodni tekstNapredni LG frižideri ostvaruju snove gurmana širom sveta
Sledeći tekstAdidas 4D Run 1.0 su budućnost patika za trčanje po asfaltu

Leave a Reply