Početna AUTOMOBILI Mulholland Legend 480 – Sirovi, manuelni, lagani britanski sportski automobil

Mulholland Legend 480 – Sirovi, manuelni, lagani britanski sportski automobil

Rezervacije su otvorene za novi Legend 480, superlagani sportski automobil sa V8 motorom napravljen od strane dobavljača delova za Formulu 1 i ljubitelja TVR modela, Grejema Mulhollanda (Graham Mulholland).

Ovaj zategnuti automobil, koji je dobio ime po svojih 480 konjskih snaga, je maksimalno manuelan i sirov.

Brend TVR je pravio veoma poželjne mašine tokom svojih šest decenija postojanja kao proizvođač automobila, male mašine sa odličnim upravljanjem, puno snage i bez suvišnih ukrasnih detalja.

To su bili pravi automobili za ljubitelje sportske vožnje koji su bili neverovatno zabavni na trkačkoj stazi, kada se nisu pretvarali u vatrene kugle.

q

Grejem Mulholland je očito bio veliki fan TVR modela, posebno onih iz 80-ih godina prošlog veka, koji su napravljeni pod vođstvom Pitera Vilera (Peter Wheeler).

Ova marka automobila se isticala po istinskim principima onoga što sportski automobil treba da bude i isporučivali su zaista uzbudljiv doživljaj vožnje.

Po mišljenju gospodina Mulhollanda, recept za pravi britanski sportski automobil je sledeći: motor postavljen napred, pogon na zadnjim točkovima, manuelni menjač, dva sedišta, mala masa i seksi dizajn. I to je recept kog se on držao kada je pravio model Legend 480.

Dizajniran od strane bivšeg šefa dizajna kompanije TVT, Demijana Mektageta (Damian McTagget), model 480 od napred podseća na modele TVR Sagaris i Tuscon.

Zadnji deo vam pokazuje kako su trkački modeli kao što je Griffith izgledali 60-ih godina.

Ovo je atraktivan automobil, ide kao lud i što je najvažnije, u kompaniji Mullholand su posvećeni tome da on stane „sirov“ i zabavan za vožnju.

q

Leave a Reply