Nissanov smeli i inovativni pogonski sklop e-POWER biće predstavljen na modelu Qashqai krajem leta, ponovo revidirajući segment krosovera u kome je Qashqai bio pionir.

“Uvođenje inovativnog sistema e-POWER u novi Qashqai donosi u segment krosovera više Nissanovog pionirskog duha. Kupci će uživati u osećaju električne vožnje bez brige o punjenju. e-POWER predstavlja značajnu prekretnicu u Nissanovoj strategiji elektrifikacije,” izjavio je Guillaume Cartier, predsednik Nissanovog AMIEO regiona.

Sistem e-POWER se sastoji od baterije velike izlazne snage koja je dopunjena varijabilnim stepenom kompresije.

Prednost e-POWER sistema je u tome što motor radi u svom optimalnom opsegu i najboljem stepenu kompresije, što dovodi do superiorne efikasnosti goriva i nižih emisija CO2 u poređenju sa tradicionalnim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, kao i uglađene vožnje zahvaljujući smanjenoj buci motora.

“Znamo da će potencijalni kupci modela Qashqai e-POWER provesti skoro tri četvrtine svog vremena vozeći u gradskim ili prigradskim područjima. Shodno tome, razvili smo sistem e-POWER da u tim okolnostima radi što je moguće efikasnije, efektivnije i tiše. Ali nema kompromisa u pogledu performansi u vožnji. Ubrzanje je trenutno, zahvaljujući potpuno električnom pogonu, a nema menjača koji bi prekinuo isporuku snage,” izjavio je David Moss, potpredsednik tehničkog centra Nissana zadužen za istraživanje i razvoj.

Kao i model LEAF, novi Qashqai e-POWER dostupan je sa sistemom e-Pedal koji omogućava vožnju samo sa jednom papučicom.

Treća generacija Nissanovog krosovera Qashqai ostaje verna originalnoj formuli – upečatljivom dizajnu, poboljšanom ambijentu unutrašnjosti sa intuitivnom tehnologijom, efikasnom i unapređenom dinamikom vožnje.

“Sa Nissanovom smelom e-POWER tehnologijom, smatramo da će kupci zavoleti osećaj koji pruža električni pogonski sklop, bez brige o dometu. To je pogonski sklop koji će im pružiti zadovoljstvo u vožnji i predstavlja odličnu mogućnost da budu ekološki svesniji u svakodnevnom životu. Sve u svemu, Qashqai e-POWER će se svideti vozačima koji još uvek nisu spremni za potpuno EV u svojim životima, ali žele da budu ekološki svesniji i uživaju u osećaju zabavne vožnje EV iz dana u dan,” izjavio je Arnaud Charpentier, regionalni potpredsednik za strategiju proizvoda i cene za Nissan AMIEO region.

Prethodni tekstTOP 5: Zimskih rukavica
Sledeći tekstTest: Jabra Elite 7 Active – Kvalitetna ANC funkcija i vrlo dobar bas

Leave a Reply