Početna Lifestyle Panerai Radiomir Eilean spaja dve loze satova koje imaju legendarni dizajn

Panerai Radiomir Eilean spaja dve loze satova koje imaju legendarni dizajn

Čudnom igrom sudbine, jahta koja je u jednom trenutku postala deo Panerai priče je napravljena 1936. godine.

Jahta po imenu Eilean, koje je dizajnirao Vilijam Fajf treći (William Fife III), najistaknutiji brodograditelj škotskog brodogradilišta Fife, decenijama je plovila morima Evrope i Kariba dok konačno nije otišla u penziju početkom 21. veka.

Kompanija Panerai je kupila tu jahtu 2006. godine kako bi joj vratili pun sjaj.

Sat Radiomir Eilean spaja glavne karakteristike istorijske kolekcije Radiomir i estetsko nasleđe jahte Eilean.

Njegovo kućište prečnika 45 mm, sa proporcijama i odlikama koje su opstale još od vremena prvog Radiomir modela, napravljeno je od patinaranog čelika sa mat završnom obradom koja reflektuje mekšu i topliju svetlost nego polirani metal.

Unutar kućišta, zlatne kazaljke u vintidž stilu pokazuju vreme na prepoznatljivom sendvič brojčaniku sa brojevima i indeksima obojenim bež SuperLumiNovaTM premazom sa zelenim sjajem, što je karakteristika kojoj je brend veran još od najranijih modela.

Detalji koji otkrivaju posebno nautičko nasleđe modela Radiomir Eilean vidljivi su iz svakog ugla.

Površina brojčanika u braon boji sa vertikalnim linijama podseća na palubu od tikovine na jahti Eilean, dok se na poklopcu kućišta i narukvici nalazi natpis „Eilean 1936“ koji je identičan onom koji se ispisan na gredi te jahte koja je povezana sa jarbolom.

Isto tako, amblem zmaja koji krasi trup broda je reprodukovan u vidu gravure na levoj strani kućišta.

Napraveljna od kože proizvedene u Toskani, italijanskoj regiji gde je rođen brend Panerai, narukvica sata sadrži mukotrpno izrađene šavove inspirisane vezovima na jedrima jahte Eilean.

Radiomir Eilean ima mehanizam na ručno navijanje kao i njegovi prethodnici a kućište je vodootporno do 10 bara (oko 100 metara), dok kalibar ima rezervu snage od tri dana i dizajniran je i razvijen u Panerai manufakturi u Nojšatelu.

Dostupan u svega 449 primeraka godišnje, što predstavlja identifikacioni broj jahte Eilean, Radiomir Eilean imaće premijeru u julu 2021. godine.

CENA: $ 8,100
Prethodni članakVaš zaštitnik za leto protiv alergija i bakterija
Sledeći članakLamborghini Aventador LP 780−4 Ultimae: Potrebno je vreme da bi automobil postao vanvremenski

Leave a Reply