Početna AUTOMOBILI Pojačani legedarni Land Cruiser

Pojačani legedarni Land Cruiser

Sa svojom off-road tradicijom dugom gotovo 70 godina, Toyotin legendarni Land Cruiser i dalje je jedinstven u svojoj klasi po sposobnostima da pruži vrhunski kvalitet, trajnost i pouzdanost, uz neprevaziđene sposobnosti u off-road vožnji, i sve višem nivou luksuza, komfora i prestiža.

Land Cruiser se prodaje u više od 190 zemalja širom sveta, što je više od bilo kog drugog Toyotinog modela.

Svojim neuporedivim karakteristikama stekao je status jednog od najjačih i najpouzdanijih vozila s pogonom 4×4, postajući tako najprodavaniji model u klasi na brojnim evropskim tržištima.

Osveženi model Land Cruisera za 2020. godinu svoju reputaciju dodatno unapređuje snažnijim dizel motorom zapremine 2,8 litara, uvođenjem Stop & Start tehnologije, poboljšanjem multimedijalnog sistema i Toyota Safety Sense sistema s aktivnom sigurnosnom tehnologijom, uz poseban paket opreme pod nazivom Black Pack koji će biti dostupan u celoj gami.

Uparen sa šestostepenim automatskim menjačem, motor omogućava Land Cruieru maksimalnu brzinu od 175 km/h i smanjuje potrebno vreme za ubrzanje od 0 do 100 km za tri sekunde, odnosno na 9,9 sekundi.

Pored toga, uvođenje Toyotine Stop & Start tehnologije doprinelo je smanjenju prosečne potrošnje goriva i emisije CO2 – potrošnje za 0,7 litara, na 7,0 litara na 100 kilometara, kao i emisije koja je manja za 18 grama po kilometru i sada iznosi 192 g/km.

Što se tiče unutrašnjosti, značajno je poboljšan nivo opremljenosti, pre svega unapređenjem multimedijalnog sistema.

S bržim odzivom softvera i ekrana, uz funkcionalni ekran osetljiv na dodir i prilagodljiv izgled početne strane ekrana, novi sistem pruža mogućnost povezivanja za Apple CarPlay i Android Auto.

Sistem omogućava pretragu na jednom mestu, tri godine podrške za usluge povezane sa mapama, kao i ažururanje kroz etar (over-the-air).

Povezane usluge obuhvataju internet izveštaje u realnom vremenu o stanju u saobraćaju, korišćenje Google pretraživača i dodatne informacije o kamerama na putu koje kontrolišu brzinu, parkinzima, cenama goriva i vremenskoj prognozi.

Land Cruiser je sada opremljen i drugom generacijom Toyota Safety Sense sistema aktivne sigurnosne tehnologije.

Land Cruiser će takođe kupcima ponuditi još mnogo stila i više prestiža koji će doneti novi, specijalni paket Black Pack namenjen ovoj gami vozila.

Spoljašnji izgled Land Cruisera odlikuje se novim opcionalnim , Black Pack dodacima koji obuhvataju kompletnu prednju masku od crnog hroma, kao i ukrase na zadnjem delu – po prvi put na modelima Land Crusier game; tu su još svetla za maglu uokvirena crnim ramovima, spoljni retrovizori, maska pojaseva na vratima, i uočljiva zadnja svetla.

Unutrašnjost je oplemenjena jedistvenom crnom centralnom konzolom i obradom centralnog tunela.

Ni jedan drugi SUV ne može se uporediti sa modelom Land Cruiser 2020.

Više nego ikada, njegova pojava na putu, unapređene performanse i još viši nivo ugrađene tehnologije izdvajaju ovaj automobil kao premijum vozilo 4×4, sa savršenom kombinacijom vožnje u bilo kojim uslovima, uz komfor i prefinjenost.

Land Cruiser će vas odvesti gde god poželite. I vratiti vas.

Leave a Reply