Početna AUTOMOBILI Škorpion na haubi, ZVER na asfaltu

Škorpion na haubi, ZVER na asfaltu

Ova godina označava 60. godišnjicu modela Fiat-Abarth 850 TV, prvog Škorpiona koji je nosio Turismo Competizione skraćenicu, otkrivajući svoj dvostruki karakter samim imenom. Danas, isti istorijski nazivi – Turismo i Competizione – predstavljaju obeležja dve verzije novog modela Abarth 595, ikone brenda Škorpion koji savršeno otelotvoruje dve duše brenda: stil i performanse.

Tokom 1960-ih godina i ekonomskog čuda tog doba, Fiat je poveo Italiju na put sa modelima 500 i 600. Karlo Abart je sa oba ova modela uspeo da proizvede praktične automobile visokih performansi koji su potukli svoje protivnike na evropskim stazama, time stvarajući legendu brenda Škorpion.

Februara 1961. godine, osnivač brenda napravio je jednu od najsrećnijih transformacija u svojoj karijeri: Fiat-Abarth 850 TC. Za početnu tačku je uzeo model Fiat 600 D, koji je imao 4-cilindarski redni motor od 767 cc, povećavajući prečnik klipa na 62,5 mm, hod klipa na 69 mm, i zapreminu motora na 847 cc.

Novi klipovi su povećali stepen kompresije na 9:2:1 i – zahvaljujući usvajanju nove, snažnije bregaste osovine, Solex karburatora od 32 mm, novog filtera vazduha, druge radilice i izduvnog sistema pogodnog za sportsko upotrebu – motor je postizao 52 KS pri 5.800 opm.

Ovaj moćniji automobil je mogao da postigne 140 km/h, tako da je bilo potrebno raditi na sistemu kočenja, gde su diskovi zamenili bubnjeve na prednjim točkovima. Model 600 kojeg je modifikovao Abarth uskoro menja svoj izgled: ispod prednjeg branika su postavljeni hladnjaci ulja; a onda da bi se sve snažniji motor još više rashladio, gepek je podupiračima držan uspravno, najavljujući ono što će postati zadnji spojler, još jedna tipična karakteristika uzbudljivog Abarth vozila.

Uspesi na stazi su ubrzo usledili, posebno u teškim trkama izdržljivosti, koje su naglasile performanse modela 850 TC i njegove dalje evolucije, poput modela 1000 i Radiale, ali i pouzdanost majstorskog rada brenda Abarth.

Zaista, skraćenica „TC“ ima i svoju sopstvenu priču. Ne samo da podseća na svog prethodnika 850 TC, nego je i kasnije dobila tehničko značenje, na primer u modelu Abarth Ritmo TC 125: u stvari, skraćenica TC („Twin Cam“ u ovom slučaju) se odnosila na dvostruku bregastu osovinu u motoru.

Modeli Abarth 595 Turismo i Abarth 595 Competizione, dostupni kao hečbek i kabriolet sa električnim krovom, su dizajnirani sa dve različite ciljne grupe u vidu.
Zahvaljujući specifikacijama nivoa opreme, ova dva modela imaju moćan karakter, koji ih čini jedinstvenim.

595 Turismo je omaž stilu i udobnosti koji je tipičan za italijanska gran turismo vozila, namenjena onima koji žele da se izdvajaju svojim stilom, onima koji vole grad, ali žele da ga iskuse u stilu.

595 Competizione je namenjen puristima, onima koji vole performanse i sportski karakter bez ograničenja, one koji žele da uživaju na putu na isti način kao i na stazi, one koji se nikada ne predaju da pretvore putovanje u izuzetno iskustvo.

Specifikacije za standardnu verziju su izvanredne i opsežne, uključujući novi 7-inčni radio sa ekranom osetljivim na dodir, polieliptična prednja i dnevna duga svetla, sistem kočenja visokih performansi koji je specifičan za Abarth, i dugme da se izabere „Scorpion“ režim vožnje za vožnju sa maksimalnom obrtnom momentu, kalibracijom servo volana i boljim odzivom motora na papučicu za gas.

Plus, kako bi se odala počast sportskoj istoriji brenda Abarth, 595 Competizione ima nekoliko istorijskih detalja u dizajnu: nova mat Blu Rally plava boja sa modela Fiat 131 Abarth Rally iz 1970-ih i nove 17-inčne alu felne, koje podsećaju na one sa modela Lancia Delta Rally Integrale iz 1990-ih.

Ispod haube je neukrotivi i moćni 1,4-litarski T-Jet motor koji zadovoljava Euro 6D-Final standard, sa dva nivoa snage – 165 KS u modelu Turismo i 180 KS u Competizione, isti onaj na kome su zasnovani motori automobila koji se takmiče u Formula 4 šampionatima u Italiji i Nemačkoj.

Leave a Reply