Sea Ray SPX 230 OB je gliser sa Suzuki vanbrodskim motorom koji ima maksimalnu nosivost od 1.043 kg ili 13 ljudi. SPX serija ima još dva broda, oba manja, dužine 5,94 m i 6,55 m. Sva tri modela dolaze u verzijama sa brodskim ili vanbrodskim motorom.  Ovaj najveći brod u seriji ima i toalet, dodatna opciona sedišta i izbor motora od 150 do 250 ks.

Sa širinom korita od 2,6 m i ukupnom dužinom od svega 7,16 m Sea Ray SPX 230 OB spada u široke glisere sa pramčanim kokpitom. Ta dodatna širina i pažljivo osmišljen raspored sedenja daju brod u kome udobno može da se smesti 13 ljudi. Prostrana ležaljka za sunčanje direktno iznad krmene platforme čini krmu savršenim mestom za sunčanje i zabavu. Dva dodatna prostora za druženje u kokpitu i na pramcu nude ponešto za svakoga.

Spoljašnji dizajn broda je podjednako inovativan. Visoke bočne ivice i prednja paluba sa prepustom preko korita očuvaće putnike suvim čak i pri većim brzinama. Nežne talasaste linije akcentne boje koja krasi korito postale su svojevrstan zaštitni znak brenda Sea Ray.

Sa ultralaganim upravljanjem i odličnim odzivom na komande sa upravljačke konzole, ovaj brod je fenomenalno zabavan za vožnju. On se pri zaokretu naginje za 17 stepeni a ako nastavite sa zaokretom ili budete malo jači na upravljaču, on neće pokazati nijednu od loših odlika kao što su ljuljanje ili ventilacija propelera.

Na krmi se nalazi i prekidač za akumulator, tačno na ulazu gde mu je i mesto. Praktičan skladišni prostor se nalazi ispod stepenika na prednjem delu dok je akumulator ispod krme, gde se takođe nalaze i vratanca.

Kokpit predstavlja glavni prostor za druženje na ovom brodu i tu se nalazi ugaona garnitura koja se prostire desnom i zadnjom stranom. Standardni raspored sedišta se leve strane uključuje klupu i sedište koje može da se okreće, sa sedalnim delom koji se podiže, ali takođe se možete odlučiti i za opcionu klupu sa naslonom koji se pomera.

Model 230 OB je jedini brod u SPX porodici koji uključuje prostor sa leve strane u koji može da se smesti toalet. Možete birati između prenosivog brodskog toaleta ili toaleta sa pumpom, ili možete taj odeljak ostaviti kao skladišni prostor.

Jedna od prednosti vanbrodskog motora je sto dobijate ogroman prostor za odlaganje stvari ispod lezaljke u krmenom delu – gde je u drugoj varijanti brodski motor.

U brodogradilištu Sea Ray tvrde da je njihov proizvodni pogon jedan od najnaprednijih pogona za izgradnju brodova na svetu. To je tvrdnja koju je teško proveriti ali jedna proveriva činjenica vezana za Sea Ray je vredna posebne pažnje. Radnici se u ovom brodogradilištu zadržavaju u proseku 18 godina.

Pored najsavremenijeg kompjuterskog dizajna i razvoja, u ovom brodogradilištu izrađuju maketu svakog novog Sea Ray modela od pene i drugih materijala kako bi sagledali izgled i utisak brodova koji će nastati iz tog dizajna.

Dizajnerski prioriteti brenda Sea Ray idu mnogo dalje od same estetike. Šezdeset godina u poslu daju kompaniji bogato razumevanje potrošačkih potreba i sposobnost da predvide njihove želje.

Sea Ray SPX 230 OB je brod za dnevne plovidbe koji će vam produžiti uživanje u toku dana. Može da zadovolji kupce koji samo žele da se zabavljaju ploveći u udobnom, živahnom malom gliseru sa pramčanim kokopitom ili kupce koji žele da provedu dane na vodi uživajući u vodenim sportovima i kupanju.

POGLEDAJ KOMPLETNU PONUDU

Prethodni tekstOvo je Can Go, najpametniji štap za hodanje na svetu
Sledeći tekstTOP 5: Ličnih prečišćivača vazduha u 2022. godini – Samo nek je čisto

Leave a Reply