Veliki trendovi su kućišta od žutog zlata, tanki profili i mehanizmi kao i vrlo kompleksni brojčanici. U nastavku pogledajte neke od najatraktivnijih modela.

BULGARI Octo Roma Blue Carillon Tourbillon

Model Octo Roma Carillon je dobio vrlo stilizovanu i atraktivnu nadogradnju sa novim plavim, visokotehnološkim premazom na bazi ugljenika koji je nanet na mehanizam i duž ruba platinastog kućišta kada ga gledate sa strane. I dok je ova nova nijansa svakako očaravajuća, numerali odskaču od moderne arhitekture kalibra BVL428 sa isečenim mostovima i ALD premazom, kao i perforiranom površinom od poliranog čelika. Ipak, ovo je sat sa ozbiljnim komplikacijama koje uključuju tri gonga, vidljiva sa strane brojčanika i povezana direktno sa kućištem, kao i tri otvora sa strane kućišta za bolju amplifikaciju zvuka. Gongovi su ručno savijeni i oblikovani u nekoliko faza pre nego što su očvrsnuti na temperaturama do 900 stepeni celzijusa i očišćeni pa ponovo zagrejani u peći na 500 °C, što metalu daje taj superiorni zvuk. Gongovi sviraju notu C za sate; E, D i C za četvrt sata i E za minute.

CENA: NA UPIT, SERIJA OGRANIČENA NA 30 KOMADA

Serpenti Tubogas

Serpenti Tubogas linija se ove godine opredelila za zlato u vidu dva Serpenti modela sa jednostranom narukvicom, od kojih je jedan od 18-karatnog žutog zlata a drugi u kombinaciji 18-karatnog žutog zlata i čelika. Ova linija se u prošlosti prevashodno fokusirala na žuto zlato i u njoj je postojao Tubogas od žutog zlata koji je rasprodat. Danas je žuto zlato baš u trendu. Žene sve više biraju žuto zlato poslednjih godina a verzija ovog modela vrlo verovatno neće dugo biti na raspolaganju ako se verzija od 42.000$ sa duplom narukvicom rasproda.

CENA: $ 14,400.00

HUBLOT Big Bang Integral Time Only

Big Bang je stanjio struk. Big Bang Integral po prvi put dolazi u novoj veličini od 40 mm. Hublot satovi su tradicionalno odgovarali velikim ručnim zglobovima sa veličinama do 45 mm. Prethodna izdanja modela Big Bang Integral, međutim, imala su prečnik kućišta od 42 mm ali sve veća potražnja unisex satovima je dovela do toga da su brendovi počeli da nude modele sa manjim kućištima. Ergonomija, mala masa i veličina su vrlo važne odlike. Novi slim-fit izgled ne odnosi se samo na obim, to je takođe i najtanja verzija ovog modela sa debljinom od svega 9,25 mm. Brojčanik je takođe uprošćen i sada prikazuje samo vreme, za razliku od prethodnika koji su imali mehanizam sa flyback hronografom.

U ponudi su tri verzije novog modela Big Bang Integral od 40 mm – jedna sa skroz crnim keramičkim kućištem, jedna od žutog zlata i jedna od titanijuma.

CENA: $ 17.800

Zenith Defy Extreme Carbon

Sa prečnikom od 45 mm i debljinom od 15,4 mm ovo je jedan od najvećih debitantskih Zenith satova u 2022. godini. Ali on je takođe i neverovatno lagan zahvaljujući kućištu od ugljeničnih vlakana i predstavlja prvi Defy Extreme model koji je napravljen od tog materijala. A unutra se nalazi najbrži hronografski mehanizam na tržištu koji meri vreme do stotog dela sekunde kao i dve zapinjače koje rade na 36.000 vpč (5 Hz) za sate i minute, a minuti u hronografskoj funkciji rade na 360.000 vpč (50 Hz).

Sat dolazi sa crnom kožnom narukvicom sa titanijumskom trostruko preklapajućom kopčom, ali možete je zameniti za crnu čičak verziju ili crvenu gumenu narukvicu. Ova poslednja će istaći raznobojne markere na brojčaniku uključujući skalu hronografa koji meri do stotog dela sekunde, koja je obojena u jarko-žutu boju, hronografski brojači su svetlo plavi, zeleni i beli a tu su i crveni detalji na indikatoru rezerve snage – i svi oni imitiraju šeme bojenja iz trkačke serije Extreme E.

CENA: $ 25.100

Tag Heuer Autavia

Kolekcija Autavia slavi 60. rođendan sa tri nova modela i sva tri su prelepa. Glavna atrakcija među njima je skroz crni Flyback hronograf prečnika 42 mm sa izrazito kontrastnim arapskim numeralima i kazaljkama premazanim Superluminova premazom morsko-zelene boje, ali panda brojčanik nudi klasičniji izgled koji ide uz različite odevne kombinacije. Velike vesti po pitanju dizajna, međutim, tiču se novog kalibra Heuer 02 COSC Flyback koji omogućava nosiocu da resetuje kazaljku hronografa i počne novo merenje bez potrebe da je prvo zaustavi – što je savršeno za prolazno vreme krugova na trkačkoj stazi, a to je specijalnost brenda Tag Heuer. Ovaj sat takođe predstavlja važan omaž istoriji brenda Heuer sa kraja 60-ih godina, kada je referentni model 1550 SG, sada kolekcionarski flyback hronograf, napravljen kao pouzdani sat-alatka za nemačko Ratno vazduhoplovstvo Bundesvera.

Sva tri modela dolaze ili sa narukvicom od nerđajućeg čelika ili sa kaišem od aligatorske kože sa keptir kopčom, mada može da se kupi i treća narukvica ako klijent želi da ima više opcija na raspolaganju.

CENA: $ 6,300.00

Prethodni tekstSUZUKI MARINE – Nagrada za najbolji proizvod 2021. Godine
Sledeći tekstNova era Micro LED tehnologije

Leave a Reply