Početna Trends Google Assistant 2.0

Google Assistant 2.0

To nije samo malo poboljšana verzija, već nova verzija koja donosi inovacije koje će promeniti industriju.

ATV & NAUTICA 2020

Transformativan

ATV & NAUTICA 2020

Integrisati pouzdanu, brzu verziju Google Assistanta u naše telefone bez potrebe za internet konekcijom predstavlja poslednju prepreku u stvaranju uređaja kojim se zaista upravlja glasom. Programi kojima se upravlja glasom, poput ovog, moraju da nam budu od pomoći, i dokle god ne budu u stanju da rade sve, sa malo ili nimalo izmena u načinu na koji govorimo, oni neće postati nezamenjivi. Google Assistant na našim uređajima je ogroman korak ka tome.

Brzina je sve, zato što sa njom dolazi praktičnost

Google je nedavno predstavio izmene u načinu na koji pokrećemo Assistanta na našim telefonima, i na mnogim uređajima sada možete da ga pokrenete pritiskom na dugme za paljenje/gašenje ekrana, umesto da nešto tipkate po ekranu. Mnogi telefoni sada imaju i posebno dugme za Google Assistanta. Ova „voki-toki“ funkcija vam olakšava da pozovete Assistanta bez gledanja u telefon, sa njom možete da upravljate Assitantom preko slušalica, i od krucijalnog je značaja za ubrzavanje i pojednostavljivanje procesa pokretanja.

Uklanjanje potrebe za izgovaranjem komande za pokretanje, kao što je „Hej Google“, i uvođenje kontinuirane konverzacije je isto tako od ključne važnosti. Kontinuirana konverzacija je već dostupna na Google Home uređaju, ali ne i na Assistantu na našim telefonima, a bez nje brzina koja je neophodna za zaista nesmetane govorne komande ne bi bila moguća. Sve ovo vam daje uvid u Googleov plan da nam pomogne da Assistant postane deo naše dnevne rutine.

Brzina je sve, jer sa njom dolazi praktičnost. Bez nje ostaje samo frustracija.
Vi možete i sada da odgovarate na poruke diktirajući reči, ali prvo morate da prođete niz koraka, a i onda Assistant ne može uvek da vam pomogne.

Glasovne komande su brže, ukoliko je softver precizan i ukoliko ima dovoljno dobar odziv.
Izgleda da će Google Assistant 2.0 uspeti da postigne ovaj cilj, a korišćenje telefona za nešto više od osnovnih zadataka moglo bi da postane brži proces, manje vezan za ekran.

Leave a Reply