Na sada već pretrpanom tržištu digitalnih mrežnih strimera, lansiranje novog proizvoda imaće poteškoće da privuče pažnju jer je teško napraviti dovoljno glasan odjek.

Ali ne i ako se vaša kompanija zove Meridian Audio, čiji nagrađivani i inovativni CD, DAC i DSP inženjerski dizajn ima legendarni status među audiofilima širom sveta i koji je bio od velikog značaja za digitalnu infrastrukturu koja se danas nalazi oko nas.

Meridian 210 Streamer nudi UPnP povezanost preko aprX HD Bluetooth tehnologije, Ehterneta i dvopojasne Wi-Fi konekcije uz USB-A ulaz koji omogućava uređaju da služi i kao UPnP server sa integrisanom podrškom za PCM do 24-bit/96kHz i naravno MQA kodekom, koji suosnivač kompanije Meridian, Bob Stuart neumorno promoviše.

SpeakerLink izlaz omogućava povezanost za Meridian sisteme a digitalni aux izlaz omogućava Meridian 210 strimeru da bude kompatibilan sa digitalno/analognim konverterima (DAC) trećih strana.

Podešavanja se konfigurišu preko Meridian Control aplikacije za iOS i Android telefone uz mogućnost da se „sinhronizuju kontrole za podešavanje jačine zvuka ka Bluetooth uređajima, aplikacijama za puštanje audio sadržaja, Merdian sistemu i kontrole preko uređaja drugih proizvođača u celom sistemu“.

Zgodan trik za slušanje muzike bez obzira na to da li koristite Roon, Spotify, TIDAL ili Meridian aplikaciju.

Specifikacije:

POVEZANOST: Ulaz za napajanje (IEC „detelina“ konektor), USB ulaz (USB-A konektor), 1 x SpeakerLink ulaz (RJ45), 2 x SpeakerLink izlaz (RJ45), 1 x co-ax digitalni aux izlaz (RCA fono), mrežni ulaz za eternet konekciju (RJ45), ulaz za mini-USB konektor.

DISPLEJ/KONTROLE: LED lampice na prednjem panelu za Standby režim, Network, Spotify, povezivanje, Bluetooth status, SpeakerLink i MQA.
Na zadnjem panelu je on/off indikator i dugme za uparivanje.

CENA: oko 1.200 $
Prethodni tekstTEST: Jabra Elite 85h – Potkopavanje konkurencije
Sledeći tekstOTKRIVAMO: Kako se opustiti, pobediti stres i očuvati zdravlje – uz pomoć sata

Leave a Reply