Meridian 210 mrežni strimer je izašao na tržište

Na sada već pretrpanom tržištu digitalnih mrežnih strimera, lansiranje novog proizvoda imaće poteškoće da privuče pažnju jer je teško napraviti dovoljno glasan odjek.

Ali ne i ako se vaša kompanija zove Meridian Audio, čiji nagrađivani i inovativni CD, DAC i DSP inženjerski dizajn ima legendarni status među audiofilima širom sveta i koji je bio od velikog značaja za digitalnu infrastrukturu koja se danas nalazi oko nas.

Meridian 210 Streamer nudi UPnP povezanost preko aprX HD Bluetooth tehnologije, Ehterneta i dvopojasne Wi-Fi konekcije uz USB-A ulaz koji omogućava uređaju da služi i kao UPnP server sa integrisanom podrškom za PCM do 24-bit/96kHz i naravno MQA kodekom, koji suosnivač kompanije Meridian, Bob Stuart neumorno promoviše.

SpeakerLink izlaz omogućava povezanost za Meridian sisteme a digitalni aux izlaz omogućava Meridian 210 strimeru da bude kompatibilan sa digitalno/analognim konverterima (DAC) trećih strana.

Podešavanja se konfigurišu preko Meridian Control aplikacije za iOS i Android telefone uz mogućnost da se „sinhronizuju kontrole za podešavanje jačine zvuka ka Bluetooth uređajima, aplikacijama za puštanje audio sadržaja, Merdian sistemu i kontrole preko uređaja drugih proizvođača u celom sistemu“.

Zgodan trik za slušanje muzike bez obzira na to da li koristite Roon, Spotify, TIDAL ili Meridian aplikaciju.

Specifikacije:

POVEZANOST: Ulaz za napajanje (IEC „detelina“ konektor), USB ulaz (USB-A konektor), 1 x SpeakerLink ulaz (RJ45), 2 x SpeakerLink izlaz (RJ45), 1 x co-ax digitalni aux izlaz (RCA fono), mrežni ulaz za eternet konekciju (RJ45), ulaz za mini-USB konektor.

DISPLEJ/KONTROLE: LED lampice na prednjem panelu za Standby režim, Network, Spotify, povezivanje, Bluetooth status, SpeakerLink i MQA.
Na zadnjem panelu je on/off indikator i dugme za uparivanje.

CENA: oko 1.200 $

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde