Lexus predstavlja svoje prvo baterijsko električno vozilo (BEV), UX 300e, na Međunarodnoj izložbi automobila u Guangzhou koja traje do 1. decembra 2019.

Od predstavljanja modela RX 400h 2005. godine, Lexus je predvodnik tehnologije elektrifikacije vozila, igrajući vodeću ulogu u ponudi proizvoda koji se odlikuju vrhunskim performansama, a istovremeno imaju smanjen negativan uticaj na okolinu.

Na Salonu automobila u Tokiju 2019. Lexus je predstavio svoju globalnu strategiju elektrifikacije, nazvanu „Lexus Electrified“, koja ima za cilj da napravi temeljni skok u performansama, upravljivosti i kontroli vozila, uz još veći užitak za vozača.

Pre svega, tehnologija Lexus Electrified omogućava integrisanu kontrolu nad pogonskim sklopom, upravljanjem, oslanjanjem i kočnicama, čime se realizuje krajnji potencijal tehnologije upravljanja elektromotorima koja je začeta u hibridnim vozilima.

Uz ovu tehnologiju možemo kontrolisati pogonsku snagu radi osiguravanja idealnog položaja vozila u svakoj situaciji u vožnji. Lexus želi da proizvodi vozila koja pružaju užitak uz maksimalnu sigurnost u vožnji.

Kao prvi proizvodni model pod zastavom Lexus Electrified, potpuno električni UX 300e razvijen je s ciljem odličnih putnih performansi. Lexusovi inženjeri su zadržali upečatljivi dizajn i praktične karakteristike crossovera UX netaknutim, a fokusiralii su se na stvaranje prednosti u pogledu performansi koje su jedinstvene za električna vozila.

Elektromotor velike snage u UX-u 300e osigurava prirodan osećaj, uprkos snažnom karakteru ubrzanja, a baterije velikog kapaciteta, smeštene direktno ispod poda putničke kabine, osiguravaju nisko težište uz domet vožnje od 400 km.

U kombinaciji s najnovijom tehnologijom povezivanja, UX 300e maksimalno koristi prednosti električnih vozila uz pružanje voznih performansi i praktičnosti u jednom paketu (filozofija „yet“).

Početak prodaje modela UX 300e predviđen je tokom 2020. godine u Kini i na evropskim tržištima, a u Japanu početkom 2021.

Prethodni tekstToyota Start Your Impossible
Sledeći tekstMi Watch kompanije Xiaomi je dvojnik Apple sata

Leave a Reply