Od kako je pre 50 godina ustanovljen, Dan planete Zemlje i poruka koju sa sobom nosi postaju sve značajniji. Za sve one koji se pitaju kako mogu da doprinesu boljem sutra, za početak mogu da startuju iz svog doma sa pametnim i energetski štedljivim uređajima. Čak i mala promena može učiniti veliku razliku.

Mnoge od nas grize savest zato što zaborave da ugase svetlo, klimu ili grejanje pre nego što izađu iz kuće, čime „razbacuju“ resurse i novac.
Srećom, tu su pametni alati, jednostavni za korišćenje, koje sa lakoćom možete da kontrolišete i nadgledate na svojim pametnim telefonima.

Na taj način možete u potpunosti da personalizujete raspored rada svakom pametnom uređaju, od klima uređaja do veš mašine, tako što ih nadgledate i upravljate efikasnije nego ikada preko jedne jednostavne, centralizovane aplikacije, kao što je LG-jeva aplikacija ThinQ.

Preko nje možete lako da proverite da li je televizor ostao uključen ili da podesite klima uređaj da troši manje energije ili čak da „skinete” specijalizovane cikluse za veš mašine i mašine za sušenje veša kako biste umanjili potrošnju vode.

Funkcije poput „proaktivna briga o kupcima“ (Proactive Customer Care) vam baš u tome mogu pomoći, poboljšavajući performanse uređaja i produžavajući dugovečnost tako što će podsetiti korisnike LG uređaja kada da se posvete održavanju uz savete za preventivnu negu.

Kupovina uređaja koji štede energiju je jedan od najboljih načina da vam dom bude „zeleniji”. Veća dostupnost proizvoda koji na sebi nose nalepnicu energetske zvezdice će vam olakšati napore da spasete planetu i istovremeno uštedite na mesečnim izdacima za struju i vodu.

Za čisto i blistavo osvetljenje u domu, odličan izbor su LIFX pametne LED sijalice koje imaju neverovatno dugačak rok trajanja uz manji utrošak energije nego standardne sijalice.

Pametne mašine za veš kao što je TurboWash 360 mogu da smanje potrošnju vode čitavog domaćinstva.
Opremljene LG-jevom AI Direct Drive tehnologijom, ova napredna mašina sa energetskom zvezdicom čisti odeću dok inteligentno povećava efikasnost potrošnje vode.

Veštačka inteligencija je primenjiva i na klima uređaje.
Na primer, AI Dual Inverter u LG klima uređajima omogućava impresivno brzo rashlađenje bez da žrtvuje i trunku efikasnosti.

Možete se pridružiti mreži Earth Day Challenge putem aplikacije, preko koje možete da saznate za goruća pitanja po vaše životno okruženje, snimite svoja razmišljanja i zapažanja, a potom i da ih podelite sa drugima ili iskoristite priliku da naučite više o zaštiti životne sredine preko lekcija i propratnih aktivnosti.

Iako je poseban i slavlja vredan, Dan planete Zemlje je zapravo poziv na akciju: naš godišnji podsetnik da svi moramo da radimo svaki dan da bi svet postao bolje mesto za život. Razmotrite da se obavežete na Energy Star Pledge putem linka.

Prethodni tekstMemorija DUPLOG kapaciteta
Sledeći tekstNova Audi A3 limuzina

Leave a Reply