Koliko nas je nekada napravilo skoro savršenu fotografiju koju je jednostavno upropastila neka osoba koja tupavo stoji u pozadini.
Nema ništa zabavnije nego kad se ulogujete na Creative Cloud i izbacite neku osobu sa slike ali čak i tada to nije baš to… ipak je fotošop praktično umetnost sam po sebi.

Ako želite da samo pravite fotografije i dozvolite nekoj aplikaciji da se bavi editovanjem, onda bi Bye Bye Camera mogla biti prava aplikacija za vas. Pored smešnog načina reklamiranja, gde se korisnicima obećava da će moći da izbace ljude sa fotografija, ova aplikacija zapravo nudi uslugu koja svima nama zatreba s vremena na vreme.

Umetnička zadruga po imenu „Uradi nešto dobro“ (Do Something Good), koju predvodi umetnik Damjanski, razvila je ovu aplikaciju kako bi pomogli fotografima da naprave snimke popularnih turističkihi lokacija koje su često ne baš idealne lokacije za fotografisanje.

Ova aplikacija uklanja silujetu iz svakog selfija, a i osobu.
Bye Bye Camera je aplikacija za doba nakon ljudi. Ona predstavlja nežno ukazivanje na budućnost u kojoj kompleksni programi menjaju ljudski rad, a neki bi rekli i ljudsku rasu.

Zanimljivo je zapitati se šta je to čovek, gledano iz perspektive veštačke inteligencije? U ovom slučaju, odgovor je – skup piksela koji predstavljaju osobu na osnovu prethodno zabeleženih podataka. Ali ko označava ove podatke koji nematerijalno definišu osobu? Toliko pitanja za tako nevinu malu aplikaciju za kameru.

Zaista, ovo je definitino dobra ideja. A nije ni skupa – možete da preuzmete aplikaciju sa iTunes App prodavnice za 2,99 dolara. Još uvek nema reči o Android verziji, ali javićemo vam ako se pojavi.

INSTALIRAJ
Prethodni tekstRockford Fosgate
Sledeći tekstJeanneau: Naši dizajneri

Leave a Reply