Početna Gadgets Tone E20: Telefon koji blokira golišave selfije, za vaše dobro

Tone E20: Telefon koji blokira golišave selfije, za vaše dobro

blank
ATV & NAUTICA 2020

Gde će završiti te slike? Da li će ta osoba pokazati slike svojim prijateljima? Da li ćete ikada smeti da se opet pojavite u javnosti?
Da li je stvarno bilo tako hladno u prostoriji u tom trenutku?

Kada biste samo imali novi Android smartfon japanske kompanije Tone, koji ima algoritam za kameru koji sprečava korisnika da pravi golišave selfije.

ATV & NAUTICA ATV

Taj telefon uključuje aplikaciju za kameru koja ne dozvoljava da potencijalna golišava slika bude obrađena i sačuvana u galeriji slika.

Ideja je da se onemogući preverznjacima da iskoriste mlade ljude ispod starosne granice za davanje pristanka.

I što je još više zastrašujuće za mladog vlasnika ovog telefona, ima i funkciju koja obaveštava roditelje ako posumnja da maloletnik pokušava da napravi takve slike.

Ovu tehnologiju će pozdraviti i odrasle osobe koje imaju sklonost da odbace odeću sa sebe ispred kamere smartfona nakon nekoliko pića.

Ovaj uređaj zasnovan na veštačkoj intelligenciji svakako predstavlja pomoć protiv upotrebe tehnologije u zlokobne svrhe.

Deepfake snimci mogu da prikažu osobu koja govori ili radi nešto što ta osoba zapravo nije rekla ili uradila i prvobitno su stekli popularnost tako što su poznate ličnosti bile umetnute u porno snimke.

Kompanije za čuvanje slika su stale na kraj deepfake snimcima ali opasnost i dalje postoji.

Što se tiče specifikacija, ovaj pristupačni telefon ima kameru sa tri objektiva (12 MP, 13 MP i 2 MP), ekran dijagonale 6,26 inča i košta svega 180 evra.

Koristi Mediatek Helio p22 procesor, ima 4 GB RAM-a, 64 GB memorije (plus microSD do 256 GB) kao i skener otiska prsta i funkciju za prepoznavanje lica.

Leave a Reply