Početna Home Televizori koji imaju sertifikat za GAMING!

Televizori koji imaju sertifikat za GAMING!

Kompanija Samsung Electronics objavila je da je ovogodišnja Neo QLED serija televizora dobitnik prvog službenog sertfikata za gejming u TV industriji.

Reč je o Gaming TV Perfomance sertifikatu, koji izdaje poznati nemački inženjerski institut Verband Deutscher Elektrotechniker, a Neo QLED televizori su ga zasluženo dobili zahvaljujući smanjenju kašnjenja odziva od 10 ms, HDR tehnologiji, te svetlini prikaza većoj od 1000 nita.

„Sve više gejmera zahteva maksimum od svojih televizora, kada je u pitanju veličina ekrana i vrhunski kvalitet slike. To su neke od glavnih smernica prilikom kupovine novih televizora, a Samsung je to prepoznao i nastavlja razvoj televizijskih inovacija, koje će zadovoljiti čak i najzahtevnije korisnike“, rekao je Yonghoon Choi, potpredsednik Odeljenja za vizuelna rešenja u kompaniji Samsung Electronics.

Neo QLED modeli televizora koji su dobili sertifikat su QN900, QN800, QN90 i QN85, nakon rigoroznih testova performansi i naprezanja hardvera.

Pored ključnih karakteristika, poput smanjenja kašnjenja odziva od 10ms, podrške za HDR i nivoa svetline prikaza iznad 1000 nita, Neo QLED televizori odlikuju se i brzinom osvežavanja slike od 120 Hz, zahvaljujući Motion Xcelerator Turbo+ tehnologiji, te volumenom boja od 100 nita i odnosom stranica od 21:9, odnosno 32:9.

Televizor se lako prebacuje u gejming način rada pomoću Game View i Game Bar opcija, a vrhunski kvalitet zvuka osigurava Object Tracking Sound+ tehnologija koja prati kretanja objekata po ekranu i precizno reprodukuje zvuk za maksimalno realističan osećaj.


Prethodni članakNovi Jeep Grand Wagoneer će imati McIntosh ozvučenje
Sledeći članakSamsung i Mastercard rade na platnoj kartici sa čitačem otiska prsta

Leave a Reply