Kada govorimo o sobnim bicikl trenažerima, postoji dosta različitih opcija – kao što su trenažeri sa direktnim pogonom, frikcioni trenažeri i roler trenažeri.

Ako niste sigurni šta je tačno ono što vama treba, ceo proces može da postane prenaporan.

Bilo da ste novajlija u svetu biciklizma u zatvorenom ili iskusni biciklista koji želi da napravi još bolju postavku, na ovoj listi ćete naći nešto za sebe.

Tacx Neo 2T pametni trenažer

Iako Neo 2T može da se koristi kao samostalni trenažer, ovde smo se fokusirali na njegove sposobnosti pametnog treniranja povezavši ga sa aplikacijom Tacx Training koja je besplatna za osnovne funkcije.

Sa ovom aplikacijom možete da se povežete sa svojim trenažerom preko Bluetootha i birate između nekoliko različitih treninga ili „filmova“ koji vas vode po simuliranim putevima i usponima do 25%. Rezultat je bio zastrašujuće reaslitičan i pružio je ozbiljan drumski osećaj.

Neo 2T pametni trenažer zahteva da se sa bicikla u potpunosti skinu zadnji točak i kaseta.

Ovaj trenažer ima nekoliko razdelnika koji garantuju da ćete moći da na njega namontirate svoj bicikl, a kompatibilan je samo sa određenim modelima kaseta.

CENA: $ 1,399.99

Wahoo KICKR Snap

Ovaj trenažer je spreman za korišćenje čim ga izvadite iz kutije. Nikakvo sklapanje nije potrebno.

Morate doduše da podesite svoj bicikl – ili sa iglom za brzo skidanje točka koja se dobija uz trenažer ili sa odgovarajućim adapterom ako vaš bicikl ima zadnji točak sa thru osovinom.

Kada bicikl postavite na mesto možete da povežete trenažer sa aplikacijom za treniranje bilo kog proizvođača – pri kupovini dobijate besplatni probni period od 30 dana za Zwift.

Zamajac od 4,7 kilograma obezbeđuje nesmetanu, tihu vožnju sa hiperrealističnim doživljajem drumske vožnje.

Kada koristite Zwift, otpor se podešava automatski, a trenažer ekspertski imitira prave drumske uslove i uspone do 12%.

Ovaj trenažer zahtevna spoljnji izvor napajanja što znači da ćete morati da ga priključite na utičnicu u zidu.

CENA: $ 500.00

Alpcour Fluid Bike Trainer

Fluidni trenažeri pružaju stabilnu vožnju koja podseća na vožnju na otvorenom, a u kompaniji Alpcour nisu razočarali.

Njihov trenažer je kvalitetno izrađen i drži bicikl čvrsto na mestu. Otpor i frikcija se automatski menjaju sa fluktuacijom u brzini okretanja pedala pa zaista imate osećaj kao da vozite napolju. Stalak za prednji točak zna malo da proklizi, što nije preveliki problem, ali može da bude pomalo frustrirajuće.

Iako je ovaj trenažer kompatibilan sa većinom bicikala od 26 do 29 inča i 700c točkovima, morate da vodite računa da imate pravu iglu da montirate svoj bicikl na njega kako treba.

CENA: $ 249.95

Saris aluminijumski valjci

Ovi valjci možda izgledaju kao najmanje tehnička stvar na ovoj listi ali ne sudite o knjizi po koricama.

Saris aluminijumski valjci koji imaju osnovu od 16 inča koja odgovara većini bicikala i tri aluminijumska valjka od 3,25 inča su najteža sprava na ovoj listi za navikavanje.

Trenažeri sa valjcima su izmišljeni da poboljšaju balans i kontrolu, a nakon svega nekoliko dana vežbanja i dosta frustracija primetićete ogroman napredak u vašem učinku, što svedoči o tome koliko je ovakav trenažer zapravo dobar.

Još jedna prednost je to što su valjci spremni za korišćenje praktično čim ih izvadite iz kutije. Sve što treba da uradite jeste da ih rasklopite i podesite prednji valjak.

CENA: $ 299.99

Kinetic Rock and Roll trenažer

Kao što se da nagovestiti iz samog imena, Rock and Roll trenažer je dizajniran da omogući naginjanje sa jedne na drugu stranu čime se oponaša prirodna kretnja pri vožnji na otvorenom.

Sa težinom od 5,4 kg zamajac na ovom trenažeru je najveći u ovoj kategoriji trenažera.

U kompaniji Kinetci kažu da to omogućava automatski otpor kojim se upravlja preko aplikacije, nečujan rad, veću kompatibilnost sa biciklima i poboljšanu inerciju koja omogućava doživljaj koji više podseća na drumsku vožnju.

Kako je ovo pametni trenažer, Rock and Roll može da se poveže sa vlasničkom aplikacijom kompanije Kinetic ili sa aplikacijama drugih brendova kao što su Zwift ili TrainerRoad.

Kinetic trenažer je kompatibilan sa skoro svakim biciklom ali, kao i neki drugi na ovoj listi, ako vaš bicikl ima zadnju thru osovinu trebaće vam adapter.

CENA: $ 749.00
Prethodni tekstNijedan automobil koji sme da se vozi po javnim putevima neće moći da uhvati Lotus Eviju
Sledeći tekstPotpuno NOVI: BMW serija 4

Leave a Reply