Louis Vuitton predstavlja sat Voyager Skeleton

Louis Vuitton je 2016. godine  premijerno predstavio kućište Voyager, koje je rezervisano za njihove kreacije iz domena visoke horologije. Prepoznatljiva silueta ovog kućišta poigrava se sa okruglim i četvrtastim oblicima ali ne dozvoljava da nijedan od tih oblika dominira u potpunosti. Voyager Skeleton kućište ima monokok konstrukciju kod koje su kućište i korona napravljeni od istog komada platine 950, a prečnik kućišta je 41 mm, kao i 43,7 mm dijagonalno uz debljinu od 9 mm, a kombinacija visoko poliranih i mat-brušenih površina dodatno naglašava nekonvencionalnu formu kućišta.

Unutar kućišta nalazi se prvi Louis Vuitton automatski skeletonizrani mehanizam – kalibar LV60. Arhitektura kalibra LV60 inspiraciju vuče iz prelepe staklene zgrade Fondacije Louis Vuitton koja je i muzej umetnosti i koju je dizajnirao Frenk Geri.

Mostovi mehanizma su maksimalno stesani kako bi se dobilo mnogo otvorenih prostora koji propuštaju svetlost unutra. Mostovi u obliku slova „LV“ predstavljaju arhitektonski omaž logou kompanije, dok je točak burenceta formiran tako da ispisuje reči „Louis Vuitton“. Skeletonizirana struktura burenceta znači da ono takođe zgodno služi i kao indikator rezerve snage, jer osoba koja nosi sat može fizički da vidi kada je glavna opruga labava i potrebno joj je dodatno navijanje. Što se tiče navijanja, tu se kalibar LV60 oslanja na mikrorotor od volframa koji nije centralno postavljen i dekorisan je pločicom od zlata i rodijuma na kojoj je ugravirano „LV“. Sa 120 komponenti i 29 dragulja, mehanizam radi na frekvenciji od 28.800 vpč i nudi rezervu snage od 48 sati, kao i vodootpornost do dubine od 50 metara.

Voyager Skeleton ima minimalistički dizajn i odiše „tihim luksuzom“ koji trenutno dominira svetom mode. Neko će reći da skeletonizirani satovi teško mogu biti minimalistički ili „tihi“, ali Louis Vuitton je zaista odabrao diskretniji pristup prilikom dizajniranja sata Voyager Skeleton. Platinasti Louis Vuitton Voyager Skeleton ograničen je na svega 150 primeraka a cena svakog od njih je 48.000 evra.

Napišite komentar:

Unesite svoj komentar!
Unesite svoje ime ovde