Aston Martin, proizvođač prelepih automobila za ljude koji imaju ozbiljne stavove u vezi sa jahtama, predstavio je svoj prvi motocikl.

Nazvali su ga AMB 001 i cena mu je „skromnih“ 119.559 dolara.
To je najvažnija stvar koju treba da znate.

Cena najjeftinijeg Aston Martin automobila kreće od 152.820 dolara, što deluje kao diskontna cena kada uzmete u obzir da dobijate još dva točka, krov, još jedno sedište kao i činjenicu da je potpuno kožno odelo opciono, a ne obavezno.
Aston Martin AMB 001 će biti proizveden u svega stotinu primeraka, što delimično objašnjava cenu.

Ali i drugi detalji objašnjavaju cenu.
Kao na primer V-twin motor od 180 konja sa turbopunjačem – što je apsolutno preterana količina snage za postaviti na javne puteve, i zato se AMB 001 sme voziti samo po trkačkoj stazi.

To nije problem, jer ako imate novca za AMB 001, vi ili imate pristup trkačkoj stazi ili imate mogućnost da prilagodite lokalne zakone o saobraćaju svojim potrebama.

Gde god da pogledate na modelu AMB 001 videćete ugljenična vlakna, titanijum i elemente izrađene od aluminijumskih trupaca (iliti „fensi“ aluminijum), a dizajnerski elementi su inspirisani Aston Martin automobilima.

Ako malo zaškiljite primetićete da oblik rezervoara imitira glavnu liniju na karoseriji modela Vantage.
Sedište – ili što bi u Aston Martinu rekli „sedlo“ – je napravljeno od ručno štepane kože u Oxford Tan nijansi braon boje.

Na prednjoj maski nalaze se krilca koja sprečavaju vozača da poleti u atmosferu, a titanijumski greben koji deli rezervoar na pola stavlja svima do znanja koji od 100 primeraka je u pitanju.

Ceo motocikl se ručno sastavlja u Francuskoj u radionici Brough Superior, koja je početkom dvadesetog veka proizvodila posebno dizajnirane motocikle, a sada je vraćena u život. To čak i piše na motoru.

Srećnim kupcima modela AMB 001 njihov primerak će biti isporučen krajem 2020. godine, tako da će za sada morati da se zadovolje ovim fotografijama, kao i drugim kul, prelepim i raritetnim stvarima koje poseduju.

Prethodni tekstSony Aibo robot pas u novoj značajno poboljšanoj verziji dobija ćudljive karakteristike
Sledeći tekstcastAway kućište vašem smartfonu dodaje drugi ekran na dodir

Leave a Reply