Na kraju godine u kojoj proslavljamo 110. godišnjicu od osnivanja brenda, Alfa Romeo je napravio dokumentarac koji će ispričiati priču o stvaranju modela Giulia GTA, sportskog modela sa performansama koje su najbolje koje je Alfa Romeo ikada imao.

Super-automobil na putu i na trkačkoj stazi, poklon svakom ljubitelju brenda Alfa Romeo i ljubiteljima automobilizma uopšte.

Arno Lekler – direktor Alfa Romeo za EMEA regiju, Klaus Buse – direktor dizajna za EMEA regiju, i Fabio Miljiavaka – direktor marketinga proizvoda za EMEA regiju podelili su emocije koje su osetili kada su planirali proslavu ovog pravog simbola brenda Alfa Romeo.

Od najranijih skica, pa sve do stupanja na put, ovo je priča o tome kako je bilo razviti, dizajnirati i proizvesti automobil koji ima toliki simbolički značaj za italijansku kulturu, performanse, dizajn i italijansku stručnost.

Zajedno sa verzijom GTAm (slovo „m“ označava „modificato“), Giulia GTA – model koji će biti proizveden samo u 500 primeraka – predstavljaće povratak počecima brenda Alfa Romeo i omaž jednom od najupečatljivijih modela.

Giulia GTA odiše prednostima dugoročnog partnerstva sa kompanijom Sauber Group AG, i koristi znanje njenih divizija za inženjering i aerodinamiku.

Sauber grupa može se pohvaliti sa 50 godina iskustva u moto-sportu, uključujući 27 u F1, gde je sakupila neprocenjivo iskustvo u dizajnu i upotrebi ugljeničnih vlakana, kao i napredno znanje aerodinamike.

Rezultat je automobil koji će vam oduzeti dah u estetskom smislu i u pogledu performansi, sa velikim prednjim usisnicima za vazduh i podesivim zadnjim spojlerom od ugljeničnih vlakana.

Motor u modelu Giulia GTAm zasnovan je na 2,9-litarskom V6 Bi-Turbo Alfa Romeo motoru, koji je napravljen u potpunosti od aluminijuma.

Prilagođen je tako da može da oslobodi 540 KS, što pokreće automobil od nula do 100 km/h, zahvaljujući sistemu kontrole startovanja, brzinom munje, za samo 3,6 sekundi.

Prethodni tekstMiš koji beži kad prođe radno vreme
Sledeći tekstPorsche Design Acer Book RS: Za drumske razbojnike sa mnogo stila

1 komentar

Leave a Reply